Christelijke Muziek & Concertagenda

Presentatieconcert van CD met Gregoriaanse liederen Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Presentatieconcert van CD met Gregoriaanse liederen
Datum:
12 februari 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 12 februari geeft vrouwenkoor La Confiance onder leiding van organist/dirigent Eric Koevoets een concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht. Zij presenteert tijdens dit concert haar eerste cd-productie, die bestaat uit Gregoriaanse gezangen. Op het concertprogramma staan enkele Gregoriaanse gezangen, de Messe in Es van J. Rheinberger, twee motetten van M. Reger, Veni Domine van F. Mendelssohn Bartholdy en Ave Maris Stella van J. Rheinberger. Ton Kos begeleidt het koor op het orgel. Daarnaast speelt hij enkele orgel- en pianowerken.

Vrouwenkoor La Confiance is een koor met een voorkeur voor Gregoriaans repertoire. Daarnaast houdt zij zich bezig met één- en meerstemmige liturgische werken van ondermeer Schütz, Reger en Fauré. Ook Nederlandse componisten staan op het repertoire: Strategier, De Klerk en de eigen dirigent, Eric Koevoets.

Op de Gregoriaanse cd staan de prachtige Missa IX ofwel de negende mis, Credo IV, Ave Maris Stella, Crux fidelis, Victimae Paschalis en Salve Regina (plechtige toon). Tevens zijn op deze cd opnames te beluisteren van organist/dirigent Eric Koevoets op het orgel in de Trinitatiskapel. Hij speelt het Concerto in b van J.G. Walther en enkele orgelimprovisaties, gebaseerd op Gregroiaanse thema’s.

Het concert start om 15.00 uur, adres: Vriesestraat 20, Dordrecht. Toegang: € 8,00 (kinderen gratis). Voor informatie: zie ook www.erickoevoets.nl

Adres:
Vriesestraat 20
Postcode:
3311NR
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Zanggroep
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
CD-presentatie concert

Uitvoerenden:
Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets
Orgel en piano: Ton Kos

Entreeprijs:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vrouwenkoor La Confiance.
Telefoon:
0184-422787


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-01-25 22:26:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar