Christelijke Muziek & Concertagenda

Stabat Mater, Domenico Scarlatti Utrecht, Utrecht


Naam:
Stabat Mater, Domenico Scarlatti
Datum:
6 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 15:00u
Omschrijving:

De tien zangers van ensemble Ab Novembris, onder leiding van dirigente Willeke Smits, brengen u in vervoering met de uitvoering van het Stabat Mater van Domenico Scarlatti in een solistische bezetting

Dit mag bijzonder genoemd worden omdat dit Stabat Mater niet vaak in een dergelijke bezetting uitgevoerd wordt. Scarlatti schreef zijn Stabat Mater Dolorosa voor tien stemmen en had hierbij ook de bedoeling dat het enkelvoudig uitgevoerd zou worden.

Daarnaast hoort u het Miserere Mei van Gregorio Allegri. Het Miserere beschrijft het moment na de dood van Jezus waarop het donker wordt op aarde; het wordt dan ook in volledige duister gezongen, terwijl de paus en de kardinalen voor het altaar knielen, Het bezinnende stuk voor vier solisten en vijfstemmig koor is beroemd vanwege de moeilijke hoge C voor de sopraan.

Adres:
Minrebroederstraat 21
Postcode:
3512 GS
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Ab Novembris is een jong en fris semi-professioneel ensemble, opgericht in november 2008 door sopraan Hesther Oor, dat zich toelegt op uitvoeringen in kleine bezetting, bij voorkeur solistisch. Ab Novembris bestaat uit tien geschoolde en zeer ervaren zangers en staat onder algehele leiding van Willeke Smits. Vaste begeleider is Bas Groenewoud.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.sintwillibrordkerk.nl/concerten/
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Ab Novembris.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-01-25 13:50:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar