Christelijke Muziek & Concertagenda

Schnittke Concert voor Koor Arnhem, Gelderland


Naam:
Schnittke Concert voor Koor
Datum:
20 februari 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:30u
Omschrijving:

Musica Vocale uit Wageningen en het Oost-Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem pakken de samenwerking weer eens op en komen met een gezamenlijke uitvoering van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke op 20 februari in de Walburgiskerk te Arnhem. In 2006 gaf het koor al indrukwekkende concerten met dit monumentale werk. De aanleiding om op herhaling te gaan is een optreden, een week later op het Al Bustan festival in Libanon. Naast het Concert voor Koor zijn werken te horen van Johannes Brahms, Anton Bruckner en Felix Mendelssohn.

Beide kamerkoren staan al geruime tijd o.l.v. Rob Vermeulen en hebben meerdere malen succesvol samengewerkt. Eind 2009 zorgden ze samen met het Gelders Orkest nog voor een bijna uitverkocht Musis Sacrum met een volgens De Gelderlander “bijna puntgave” uitvoering van de Missa Solemnis van Beethoven. De aanvullende kwaliteiten van beide koren maken deze combinatie tot een uitstekende basis voor de uitvoering van dit uitdagende meesterwerk van Alfred Schnittke.

Het Concert voor Koor van Schnittke is gebaseerd op 1000 jaar oude teksten uit ‘de Treurzangen’ van de Armeense dichter Gregor von Narek. Het is een monument qua klankkleur en zal op sommige momenten de argeloze luisteraar overrompelen.
Van harte aanbevolen is dit stuk in ieder geval aan iedereen die een unieke ervaring wil beleven. Concert voor Koor heeft vier delen en het ontroerende vierde deel zal menigeen mee naar huis nemen…

Adres:
Walburgiskerk
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale en Oost-Nederlands Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-01-24 09:50:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar