Christelijke Muziek & Concertagenda

kerstconcert Zutphen Zutphen, Gelderland


Naam:
kerstconcert Zutphen
Datum:
17 december 2005

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Kerstmis 2005
17 december

Het is in 2005 voor de eerste keer dat er een gezamenlijk kerstconcert gegeven gaat worden door de mannenkoren die in Zutphen al zó lang bestaan…En natuurlijk hebben we het dan over Het koninklijk Zutphens Mannenkoor en de IJsselzangers..Nu direct na de gemeentelijke herindeling komt daar Natuurlijk dan ook het Warnsvelds Mannenkoor bij en als een symbool van vrede voor álle mensen treden de koren samen op in, wat een uniek kerstconcert moet worden in de Emanuelkerk.
Sta alleen maar even stil bij de historie van de mannenkoren, dat betekent een gezamenlijke ervaring van koorzang van meer dan 200 jaar! En wat dacht u van het aantal zangers – meer dan 125! Natuurlijk hebben de mannenkoren eerste prijzen gewonnen in diverse categorieën, dus mag u tópkwaliteit verwachten in de zin van kerstliederen vertolken. Maar ook de boodschap “Vrede op aarde aan de mensen van goede wil” is wat de mannenkoren willen uitdragen en u in de échte kerststemming brengen.
Kerstliederen, in vele talen zullen vertolkt worden, zowel door de individuele mannenkoren als een barbershopkoor . Ook de samenzang van de koren wordt door leden van de koren spannend en uniek genoemd.
Als intermezzo speelt een strijkkwartet van 4 teenerladies, ze noemen zichzelf “Strijkkwartet Basta”. Zij vertolken ondermeer een suite van de Zutphense componist Jan Brandt Buys. Waar het basta voor staat ? Dat is de schrijver niet helemaal duidelijk, want bijna 2 weken later staan dezelfde dames in het Prinses Christina Concours Dat bewijst in elk geval dat dit kwartet meer dan goede kwaliteit in huis heeft, misschien staat het dus voor” géén gezeur, luister en geniet?”
Kortom, het wordt een Zutphens muzikaal kerstfeest wat u niet mág missen!
Een toegangskaart kost slechts € 10.

De aanvang is om 20.00 uur; in de Emanuelkerk, daar kunt u kaarten kopen
maar wees verstandig en koop uw kaartje bij de bekende Music All in in de Beukerstraat 24 of bij de échte Bakkerij van de Heijden in de Spitaalstraat 29, Jan Vermeerstraat 7, de Brink 78 in Zutphen of in de
“The Read Shop”Dreiumme 55 in Warnsveld.


Adres:
Emanuelkerk Zutphen
Postcode:
n.v.t.
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Kinderen


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.ijsselzangers.nl

Kaarten:
kinderen tot 12 jaar gratis

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-22 20:08:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.