Christelijke Muziek & Concertagenda

Open Podium (Workshop) Arnhem, Gelderland


Naam:
Open Podium (Workshop)
Datum:
20 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12;00u - 13:30u
Omschrijving:

Workshop GOOG in Musis Sacrum met de bekende sopraan Carol Wilson

Zondag 20 maart is er een heel bijzonder open podium in Musis Sacrum. De vrijdag en zaterdag 28 en 29 januari en 4 en 5 maart kunnen de solisten van het GOOG aan een masterclass mee doen en krijgen een les van Carol Wilson. Ook dirigent Hans Lamers zal een deel van de coachinga voor zijn rekening nemen. Om ook anderen de gelegenheid te geven om een workshop bij te wonen, bestaat de mogelijkheid om zondag 20 maart het open podium bij te wonen in Musis Sacrum te Arnhem. Zondag zijn een aantal solisten van het GOOG die aan deze workshop mee doen. Omdat er net als de vorige keer een grote belangstelling wordt verwacht, is de workshop niet in de jubileumzaal, maar in de Parkzaal. U kunt u tijdig opgeven per mail bij de secretaris van het GOOG, Tineke Ouwendijk, googmail@planet.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Kijk ook even op de website: www.goog.nl Dit is een unieke gelegenheid om een workshop van Carol Wilson bij te wonen.

De in Amerika geboren sopraan Carol Wilson verdeelt haar tijd tussen operapodia en opleidingscentra in Düsseldorf en New York. Haar carrière, die ze begon als concertsoliste met een breed repertoire (van middeleeuwse muziek tot modern werk) bracht haar naar concertpodia en festivals in heel Europa en de VS. Of het nu Schoenbergs Erwartung (Concertgebouw), Pierrot Lunaire (Yale Summer Music Festival), Mendelssohn’s Lobegesang (Avery Fisher Hall) of Bach cantates (Caramoor Festival, Carnegie Recital Hall) of selecties uit Westside Story (met Maestro Julius Rudel) zijn, zij schakelt moeiteloos van het ene naar het andere genre. Deze veelzijdigheid blijkt ook uit het brede scala van operarollen die zij vertolkt: van Mozart tot Wagner.
Ze kreeg lovende kritieken voor haar interpretaties van de Marschallin, Leonore-Fidelio, Ariadne, Marietta, Alcina en Poppea. Zij was/is verbonden aan de Metropolitan Opera, Semper Oper, Oper Frankfurt, Royal Opera Stockholm, Vancouver Opera, Staatsoper Stuttgart, Deutsche-Oper-am-Rhein, Staatstheaters Hannover and Bonn, National Theater Taipei, the Savonlinna Festival, San Francisco Opera, Manitoba Opera en de Ruhr-Triennale.
Als vooraanstaand soliste bij de Deutsche-Oper-am-Rhein heeft Carol Wilson haar unieke vocale en theatrale veelzijdigheid gekoppeld aan een feilloos gevoel voor de uitvoering van andere rollen met een grote verscheidenheid. Voorbeelden daarvan zijn Senta, Elisabeth, Gräfin Madeleine in Capriccio, Donna Elvira, Mozart's Gräfin, Fiordiligi, Agathe, Alice Ford, Gutrune, Iphigenie en Olivia in Trojahns uitdagende Was ihr wollt.

Carol Wilson behaalde bij Yale University het diploma Doctor of Musical Arts in Singing. Voordat zij in 1999 naar Düsseldorf verhuisde, bekleedde zij verscheidene leerstoelen bij diverse universitaire muziekafdelingen in de VS. Ze is zeer toegewijd aan het werken met zangers op alle niveaus en brengt bij het lesgeven haar aanzienlijke technische kennis en ervaring in.
Duur workshop van 12.00 - 13.30 uur

Adres:
Eusebiusbuitensingel
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
workshop

Uitvoerenden:
Workshop o.l.v. Carol Wilson.
Dirigent: Hans Lamers
Pianist: Floor Lanz

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.goog.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gelders Opera- en Operette Gezelschap.
Telefoon:
0318-575729

Kaarten:
via theataerkassa Musis Sacrum

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-01-10 19:50:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar