Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert COQU Music, when soft voices die Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Concert COQU Music, when soft voices die
Datum:
29 januari 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Op het programma staan a capella-werken van onder andere Howells, Britten, Walton en Parry. Het complete programma en meer informatie over koor en dirigent kunt u vinden op www.coqu.nl.

Er klinken onder meer twee evocatieve partsongs van Ralph Vaughan Williams (Silence and Music) en Hubert Parry (Music, when soft voices die). Van deze laatste componist wordt ook zijn zwanezang uitgevoerd: een selectie uit de zes Songs of Farewell. Ook in het Nunc dimittis van Gustav Holst staat het afscheid van het leven centraal. De aangrijpende apotheose van dit werk verklankt de opening van het hemelse paradijs. Aardser en lichtvoetiger zijn de vijf ‘bloemenliederen’ van Benjamin Britten (Five flower songs): vijf miniaturen waarin de componist fantasierijk en effectief enkele fraaie natuurgedichten van muziek heeft voorzien. Sluitstuk van dit Engelse programma vormt het zeer persoonlijke en ontroerende Requiem van Herbert Howells, een meesterwerk dat hij in 1936 schreef, maar dat hij pas in 1980, enkele jaren voor zijn dood, aan de openbaarheid durfde prijs te geven….

Adres:
Engelse Kerk Amsterdam
Postcode:
1012 WT
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.coqu.nl
Email adres:
rmhigler apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van COQU.
Telefoon:
0302321943


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-01-09 16:09:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar