Christelijke Muziek & Concertagenda

Leonhardt dirigeert Bach Naarden, Noord-Holland


Naam:
Leonhardt dirigeert Bach
Datum:
2 februari 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.30u
Omschrijving:

Gebruikte Bach tweedehands muziek? Net als in de Hohe Messe en het Weihnachsoratorium duikt in de Lutherse mis de muziek op uit vier verschillende, oudere cantates. De bestaande muziek klinkt hier echter in een ander subliem geheel.

Behalve de Lutherse mis laat de gerenommeerde oude-muziekspecialist Gustav Leonhardt een bijzondere, voor deze maand toepasselijke selectie horen uit de cantates die Bach schreef voor de zondagen na Driekoningen. Terwijl twee van de drie cantates zijn geschreven voor Leipzig, waar Bach nog maar net was benoemd tot Thomascantor, is de cantate Mein Gott, wie lang, ach lange veel ouder en geschreven voor Weimar. Daar vonden de uitvoeringen plaats in een hooggelegen galerij in de hofkerk. De galerij kreeg de bijnaam ‘Himmelsburg’ en men vond het in Bachs tijd een architectonisch meesterwerk. Kerkgangers zagen een door een grote opening hemels licht de kerk binnenvallen en hoorden door die opening hemelse muziek… van Bach!

Adres:
Grote kerk Naarden
Postcode:
1411 CX
Plaats:
Naarden (Boek overnachting in Naarden)
Dagje uit in Naarden | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 30,00


Internetadres:
http://www.bachvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Nederlandse Bachvereniging.
Telefoon:
030-2513413


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-12-14 11:40:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar