Christelijke Muziek & Concertagenda

Adventscantate van Bach en werken van Purcell en Eccard Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Adventscantate van Bach en werken van Purcell en Eccard
Datum:
12 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:15u
Omschrijving:

Geïnspireerd raken door muziek van de allergrootste componisten, uitgevoerd in de mystieke ruimte van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen, en zo het weekend sereen afsluiten: dat is de bedoeling van ‘Muziek op zondagavond’. Op 12 december a.s. om 19.30 uur vindt dit voor de eerste keer plaats. Drie kwartier kan het publiek genieten van de prachtige klanken van Bach, Purcell en Eccard, uitgevoerd door uitstekende musici. Het geheel is vrij toegankelijk met na afloop een collecte om de kosten te dekken.

Vocaal ensemble ‘Distinto’ onder leiding van Eric Koevoets laat twee grotere werken horen, namelijk de Adventscantate 186A van Johann Sebastian Bach,’ Ärgre dich, o Seele nicht’ en ‘Rejoice to the Lord alway’ van Henry Purcell. Daarnaast zingen zij het koorwerk ‘Übers Gebirg Maria geht’ van Johannes Eccard. Het instrumentaal ensemble ‘Delphi Consort’ begeleidt hen en Johan Sonneveld verzorgt de orgel-continuopartij. Voor de solopartijen zijn vier gerenommeerde barokzangers aangetrokken, namelijk Nicole Fiselier, sopraan, Annette Vermeulen, alt, Marc van Heteren, tenor en Robbert Muuse, bas.

De Sint Lambertuskerk aan de Oostzeedijk-Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op zondag 12 december a.s. om 19.00 uur en de muziek vangt aan om 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. (Zie www.lambertus-rotterdam.nl) Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859) of op de website van Eric Koevoets, www.erickoevoets.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Distinto o.l.v. Eric Koevoets, instrumentaal ensemble ‘Delphi Consort’, Johan Sonneveld orgel-continuo.
Solisten: Nicole Fiselier, sopraan, Annette Vermeulen, alt, Marc van Heteren, tenor en Robbert Muuse, bas.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting 'Venster op muziek in de Lambertus'.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-11-16 20:17:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar