Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert The Promise of Christmas Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland


Naam:
Kerstconcert The Promise of Christmas
Datum:
11 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

The Promise of Christmas
Op 11 en 18 december a.s. is het zover. Wegens het grote succes van de uitvoering van The Promise of Christmas vorig jaar december in de Maranathakerk van Alphen aan de Rijn, die volledig uitverkocht was, zullen wij dit prachtige muziekstuk dit jaar 2 maal ten gehore brengen. Op 11 december wederom in de Maranathakerk in Alphen aan den Rijn en op 18 december in de Oosterkerk in Zwolle. Een nieuwe kans voor mensen die destijds achter het net visten. Dit unieke stuk, monumentaal door vorm en inhoud, moet u gehoord hebben.
Wat The Promise of Christmas zo bijzonder maakt, is de grote afwisseling van ritme en melodieën die er in naar voren komen. The Promise of Christmas is een meer dan 45 minuten durend muziekstuk dat in 1990 voor het eerst uitgevoerd werd in Nederland en ongekende reacties losmaakte bij het publiek. De uit elf delen bestaande compositie is een ontroerend en machtig getuigenis van het volledige Kerstevangelie. Van de ouverture tot de finale wordt Gods plan met de wereld, Zijn beloften, de lijn van de geschiedenis waarin die beloften waarheid worden en de hoop die voortkomt uit deze heilsgeschiedenis, beschreven. Treffend is de eenheid tussen woord en muziek in de uitvoering van dit muziekstuk. U zult genieten van melodieën die variëren van ingetogen tot triomfantelijk, ontroerend en feestelijk, die moeiteloos in elkaar overlopen.
Deze schitterende muziek, uitgevoerd door een combo bestaande uit: drummer, pianist, trompettisten, gitarist, bassist, fluitiste en synthesizer, onderstreept de tekst en doet de luisteraar de inhoud ervan des te meer verstaan.
Dit jaar zal The Promise of Christmas wederom uitgevoerd worden door ons koor (de Lofstem uit Woubrugge) en Gospelkoor Testimony uit Zwolle. Wij zullen het podium delen met diverse professionele musici en bekende solisten, waaronder Suzanne van der Velde, Henry Visch, Dennis Keur en Rebecca Steenbergen. Manuel Venderbos zal deze avond liturg zijn en dirigent Thom Hesseling zal de algehele leiding hebben.

Dan Burgess, de componist van het muziekstuk, noemde het lied een viering van de komst van Gods Zoon,waarin de trouw van Gods belofte, de draagwijdte van Zijn plan, de diepte van Zijn genade en de onschatbare waarde van zijn eeuwige liefde voor de mens naar voren komt.
Dat is een prachtige samenvatting van wat u te wachten staat als u 11 of 18 december komt luisteren naar deze uitvoering. Om de viering compleet te maken, zullen beide koren ieder nog een deel van hun eigen repertoire laten horen.
U bent allen van harte uitgenodigd om deze avonden samen met ons kerst te vieren.
Kaarten kunt u via de site van De Lofstem bestellen www.delofstem-woubrugge.nl
of via de telefoonnummers 0172 - 518940 of 0172 - 617788 en bij de leden.
Ook kunt u kaarten kopen bij Ichtusboekhandel Het Anker Raadhuisstraat 412 Alphen aan den Rijn.

Adres:
Maranathakerk, Raadhuisstraat 82 84
Postcode:
2406 AH
Plaats:
Alphen aan den Rijn (Boek overnachting in Alphen aan den Rijn)
Dagje uit in Alphen aan den Rijn | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Advent
Soort:
Praise (meer praiseconcerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Voor de pauze koorzang van Chr. Gem. Zangver. De Lofstem en van Gospelkoor Testimony en solozang van Suzanne van der Velden

Uitvoerenden:
Chr. Gem. Zangver. De Lofstem en Gospelkoor Testimony zullen voor de pauze het eigen repertoire laten horen. Na de pauze voeren beide koren gezamenlijk The Prommise of Christams van de Amerikaanse componist Dan Burgess uit. Suzanne van der Velden zal in het stuk Maria vertolken. De bas Henry Visch zal Simeon zingen en van het koor zal de tenor Dennis Keur de stem van Gabriél zingen. Manuel Venderbos zal voor de pauze de werken aankondigen en na de pauze zal hij als verteller de verbindende teksten van The Promise of Christmas lezen. Voor de begeleiding is een combo samengesteld met Peter Bontje aan de vleugel en André Pouwer aan de synthesizer en trompetten, dwarsfluit, bas en drum. De hele avond staat onder de leiding van Thom Hesseling als dirigent van de beide koren.
PROGRAMMA:
Gesu Bambino van Pietro A. Yon (Instrumentaal)
Eens was het nacht op aarde van Pieter Stolk - De Lofstem
Kind van toen van Johan Bredewout - De Lofstem
Solo Dennis Keur
Joh. 3 : 16 van Johnathan Crumpton - Testimony
The soul of Christmas van Martin Alfsen - Testimony
Solo Suzanne van der Velden
Joy, Joy van Matt Huesmann - Testimony
Come on, let's celebrate van Martin Alfsen - Testimony
Solo Henry Visch
This Holy Christmas Night van Lloyd Larson - De Lofstem
Why a baby? Why a child? van Jay Althouse - De Lofstem
PAUZE
"The Promise of Christmas" van Dan Burgess - beide koren en solisten

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.delofstem-woubrugge.nl
Email adres:
joskamp apenstaartje tiscali.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Lofstem.
Telefoon:
0172-617788

Kaarten:
bestellen via www.delofstem-woubrugge.nl of telefoonnr. 0172-518940 en 0172-617788 en bij de leden. Ook zijn kaarten te koop bij Ichtusboekhandel Het Anker Raadhuisstraat 412 Alphen aan den Rijn.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-11-27 17:40:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar