Christelijke Muziek & Concertagenda

Concerto Cherise Utrecht, Utrecht


Naam:
Concerto Cherise
Datum:
27 november 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

Kamerkoor Concerto Cherise zingt
o.l.v. MaNOj Kamps:


Francis Poulenc – Quatre motets pour le temps de Noël
Morten Lauridsen – O magnum mysterium
Benjamin Britten – A Ceremony of Carols
Leonard Bernstein – Chichester Psalms
en werken van Josquin e.a.

Toegang: € 12,00/ € 8,00 (student/CJP)


Het nieuwe programma van Concerto Cherise vormt de aftrap van de adventsperiode en blikt vooruit naar Kerst. De 4 motetten van Poulenc zijn geschreven voor verschillende momenten in de advents/kerstperiode. Deze stukken worden gecomplementeerd door zettingen van vrijwel dezelfde teksten door diverse componisten uit de Renaissance, waaronder Josquin des Prez en Adriaan Willaert. Begeleid door een harp zullen we de beroemde Ceremony of Carols van Benjamin Britten zingen, een serie zettingen van oud-Engelse gedichten over Kerstmis en alles dat daarbij hoort. Hoewel oorspronkelijk geschreven voor jongenskoor, zingen wij de versie voor gemengd koor waardoor het stuk ook meer 'gewicht' krijgt en meer mogelijkheden tot variatie. Het zwaartepunt van het programma ligt in de magistrale Chichester Psalms van Leonard Bernstein (in de 'kleine' versie voor harp, orgel, slagwerk, jongensstem, en kamerkoor) die een aantal psalmen - in het Hebreeuws - toonzet, met als centraal thema vrede en vertrouwen. Aangevuld met een werk voor orgelsolo dat goed aansluit bij de muziek, en de harpsolo die onderdeel is van de Ceremony of Carols, belooft het weer een gevariëerd en inspirerend programma te worden waarin Concerto Cherise haar kwaliteiten verder kan uitdiepen en waarvan het publiek nog lang zal nagenieten.


Concerto Cherise is een kamerkoor dat enkele jaren geleden is opgericht en bestaat uit ervaren zangers, waarvan de meesten elkaar oorspronkelijk kennen uit de studentenmuziekwereld in Utrecht. De leden van Concerto Cherise zijn tussen de 20 en 35 jaar oud. Het koor staat sinds september 2007 onder leiding van de jonge, veelbelovende dirigent MaNOj Kamps.


Concerto Cherise heeft een zeer gevarieerd repertoire en voert meerdere projecten per jaar uit, zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Adres:
Minrebroedersstraat 21
Postcode:
3512 GS
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Concerto Cherise o.l.v. MaNOj Kamps
Jan Hage - Orgel
Matthijs van Driel - Slagwerk
Maria Pozdnyakova - Harp
Marijn Eigenhuis - Jongenssopraan van het Kampen Boys Choir

Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.concertocherise.nl
Email adres:
concertocherise apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Concerto Cherise.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-10-28 14:34:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar