Christelijke Muziek & Concertagenda

Zondagmiddagconcert door sopraan en orgel Groningen, Groningen


Naam:
Zondagmiddagconcert door sopraan en orgel
Datum:
14 november 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.15u
Omschrijving:

Marian van der Heide en Jelte Hulzebos zullen een fraai programma ten gehore brengen van muziek uit de 19e en 20e eeuw. Hierbij wisselen muziek voor orgel en sopraan elkaar af. Uitgevoerd wordt muziek van Felix Mendelssohn, César Franck, Gaston Litaize en Hendrik Andriessen. De muziek van deze componisten klinkt uitstekend op het grote orgel uit 1831.

Interessant zijn vooral de werken van Hendrik Andriessen, m.n. zijn Miroir de peine; een liederencyclus op tekst van Henri Ghéon voor sopraan en orgel, waarin het lijden van Christus wordt beschreven vanuit het perspectief van Maria.

Marian van der Heide is geen onbekende in de Nieuwe Kerk. Zij is regelmatig te horen als soliste in de cantatediensten. Vaak zingt ze dan aria’s van Bach. Tijdens dit concert zal ze laten horen dat ze nog veel meer kan. Haar repertoire is zeer veelzijdig, van middeleeuws tot modern.

Jelte Hulzebos is nog bekender in de Nieuwe Kerk. Het grote drieklaviers orgel kent voor hem geen geheimen, want hij is een van de twee vaste bespelers. Bovendien leidt hij al vele jaren de Cantorij van de Nieuwe Kerk. Jelte Hulzebos zal laten horen dat het grote orgel solo heel imposant klinkt, maar dat het instrument ook zeer geschikt is om een soliste te begeleiden. Het strijkende geluid kan prachtig romantisch klinken.

Het begint op 14 november om 15.00 uur. De toegang is gratis. Bovendien is er vanaf 14.30 uur - voorafgaand aan het concert - een gratis kopje koffie of thee. Na afloop van het concert is er wel een collecte voor de bestrijding van de onkosten en voor restauratie en onderhoud van de Nieuwe Kerk en het orgel.

Adres:
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Postcode:
9712 PT
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Jelte Hulzebos (organist)
Marian van der Heide (sopraan)

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.nieuwekerk.org
Meer concerten:
Alle concerten van Jelte Hulzebos en Marian van der Heide.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-10-22 17:13:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar