Christelijke Muziek & Concertagenda

Maria en de koran Middelburg, Zeeland


Naam:
Maria en de koran
Datum:
30 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

In onze samenleving dreigen christendom en islam steeds verder uit elkaar te groeien. En dit, terwijl de twee religies eigenlijk dezelfde wortels hebben en een groot deel van hun tradities delen. Hierbij hoort ook de verering van Maria. Zij is niet alleen de enige vrouw die in de koran met name wordt genoemd, maar dit ook nog wezenlijk vaker dan in het nieuwe testament. Zelfs één van de 114 suras in de koran draagt haar naam – een eer die maar acht personen toekomt.
Om de gemeeschappelijke erfenis van de Mariaverering te vieren, organiseert de H. Mariaparochie Walcheren op 30 oktober een muzikale zaterdagdevotie waarbij christelijke mariale teksten zoals het Magnificat en het Salve Regina in vorm van gregoriaanse gezangen en nieuwe verklankingen van Christian Blaha zij aan zij staan met lezingen over Maria uit de koraan. De uitvoerenden zijn het Kamerkoor Melopoëia en het Mannenkoor Sint Caecilia olv. Christian Blaha, Trees Verwilligen (voordracht) en Tassilo Erhardt (viool). Het evenement begint om 15.00 uur in de SS. Petrus en Pauluskerk (Lombardstraat 1) te Middelburg. Na afloop bestaat de mogelijkheid om elkaar bij een glas wijn te ontmoeten. Tenslotte is iedereen uitgenodigd voor het rozenkransgebed om 16.45 uur bij het eeuwenoude genadebeeld van Onze Lieve Vrouw van den Polder.
Toegang is gratis; donaties worden op prijs gesteld.

Adres:
SS. Petrus en Pauluskerk, Lombardstraat 1
Postcode:
4331AA
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Muzikale zaterdagdevotie

Uitvoerenden:
Kamerkoor Melopoëia; Mannenkoor Sint Caecilia olv Christian Blaha; Tassilo Erhardt, viool; Trees Verwilligen, voordracht

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Melopoëia; Mannenkoor Sint Caecilia.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-10-18 13:37:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar