Christelijke Muziek & Concertagenda

‘Kerstliederen en kerstmuziek van bij ons! o.l.v. Pieter Vis Antwerpen, Antwerpen


Naam:
‘Kerstliederen en kerstmuziek van bij ons! o.l.v. Pieter Vis
Datum:
12 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
Omschrijving:

3de Concert ‘Kerstliederen en kerstmuziek van bij ons! o.l.v. Pieter Vis

De Elza Vis-De Clercq Stichting en haar afdeling de Antwerpse Kunstvrienden organiseren voor het derde jaar een middagconcert onder het motto ‘Kerstliederen en muziek van bij ons!’. Het vindt plaats op de derde Adventszondag 12 december 2010, aanvang 15.00 uur, in de St.-Andrieskerk. Het is tevens het laatste cultureel gebeuren in het 4de lustrumjaar van de Elza Vis-De Clercq Stichting. Op dit middagconcert worden zowel bekende als minder bekende Vlaamse en internationale kerstliederen ten gehore gebracht. U wordt weer van harte uitgenodigd om de bekende Kerstliederen mee te zingen. De algehele muzikale leiding is in handen van de internationaal vermaarde concertzanger-musicoloog dr. Pieter Vis uit Nederland.

In de historische en gastvrije St.-Andrieskerk aan de Sint- Andriesstraat 5, B-2000 te Antwerpen zal pastoor Drs. Rudi Mannaerts, als gewaardeerde gastheer, ons weer welkom heten. Het groot mannenkoor Conamus uit Geel o.l.v. Herwig Maes, met de pianist Erik Vinken als vaste begeleider, brengt diverse geliefde Vlaamse kerstliederen ten gehore. Als solisten treden op de sopranen Griet De Meulder uit Antwerpen en Isabel Delemarre uit Nederland. Tevens zijn er twee getalenteerde jonge musici die hun muzikale kwaliteiten laten horen, te weten de 18-jarige violiste Ksenia Souscha uit Edegem en de 16-jarige pianostudent Pieter-Jan Koninckx uit Mol. Andere instrumentalisten zijn de cellist Thomas Tooten uit Mechelen en zijn vader Lode Tooten, organist. De Berchemse pianiste Albina Svirskaya zal de Moldavische baritonzanger Pyotr Izbash aan de concertvleugel begeleiden in verschillende eeuwen-oude kerstliederen uit de liturgie van de Oost-Orthodoxe kerk. Na afloop wordt er heerlijke warme chocolademelk en Glühwein ingeschonken.

Voorverkoop gestart op 1 november tot 5 december; toegangskaart p.p. € 8,=. Het bedrag kunt u storten op rekening KBC – BE 95 7450 2912 8058 EUR - ‘Kerstconcert 12 – 12 - 2010 te Antwerpen’. De kaarten liggen dan een half uur voor aanvang klaar.
Aan de kerk kosten de kaarten € 12,= per. p.p.

Telefonische inlichtingen bij de vice-voorzitter Mia Brans-Dujardin: 03/230.24.62 - mia.dujardin@scarlet.be
en bij het secretariaat de heer Ward steffens, 015/33.72.33 - / 0497.48.64.76 / wardsteffens75@gmail.com
zie ook: www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com / e-mail: psaris@zonnet.nl

Adres:
Sint Andrieskerk aan de Sint- Andriesstraat 5
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
16-jarige pianostudent Pieter-Jan Koninckx; Het groot mannenkoor Conamus uit Geel o.l.v. Herwig Maes, Erik Vinken, pianist. De sopranen Griet De Meulder en Isabel Delemarre. Thomas Tooten, cello & vader Lode Tooten, organist. De 18-jarige violiste Ksenia Souscha; de pianiste Albina Svirskaya en de Moldavische baritonzanger Pyotr Izbash.

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
€ 50,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dr. Pieter Vis.
Telefoon:
0032-+3/230.24.62 / 0032-+15/33.72.33 - / 0032-+497.48.64.76 /


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-10-10 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar