Christelijke Muziek & Concertagenda

Bijzonder orgelconcert Groningen, Groningen


Naam:
Bijzonder orgelconcert
Datum:
8 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 21:30u
Omschrijving:

Improvisatieconcert door twee grootmeesters op het gebied van de improvisatie: Sietse de Vries en Hayo Boerema

U kunt 8 oktober - voorafgaand aan het concert - een thema of melodie inleveren. (Uw favoriete psalm of gezang?) De musici maken een selectie hieruit en gaan ter plekke een orgelbewerking hierover spelen. Dus zelf bedenken, zonder muziekpapier. We weten dus vooraf niet wat de avond gaat brengen. Heel spannend.

Beide musici staan garant voor een topuitvoering. Beiden hebben ze prijzen gewonnen met hun improvisaties. Hayo Boerema (1972) won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals. Naast concerten in het binnenland maakte hij ook concertreizen naar Spanje, Duitsland, Finland en Frankrijk. Sinds december 2005 is Hayo Boerema organist van de Grote of Sint Laurenskerk in Rotterdam.

Musiceren vanuit innerlijke voorstelling en eigen creativiteit is het credo van Sietze de Vries (1973). Improviseren als ambacht en dus te leren. Tussen 1987 en 2002 kreeg Sietze de Vries 15 prijzen bij nationale en internationale concoursen. Hoogtepunt was het winnen van het internationale improvisatieconcours in Haarlem in 2002.

Het belooft een hele mooie en spannende avond te worden, waarin beide orgels in de Nieuwe Kerk gebruikt worden.Ook tegelijk!

Het concert begint vrijdag 8 oktober om 20.00 uur. De toegang bedraagt 7 euro. Na afloop is er gratis koffie en thee en kunt u napraten met elkaar en met de organisten.

Adres:
Nieuwe Kerk
Postcode:
9712 PT
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.nieuwekerk.org
Meer concerten:
Alle concerten van Hayo Boerema en Sietze de Vries.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-09-26 14:07:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar