Christelijke Muziek & Concertagenda

Oratorium "Gebroken Jaren" Hardenberg, Overijssel


Naam:
Oratorium "Gebroken Jaren"
Datum:
6 november 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Op de zaterdagavonden 6 en 13 november kunt u genieten van uitvoeringen van het oratorium Gebroken Jaren, van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer. Een projectkoor uit Dedemsvaart en omgeving heeft o.l.v. Pieterjan de Buck dit inspirerende stuk met volstrekt nieuwe en oorspronkelijke teksten en muziek ingestudeerd en regelmatig delen daarvan in kerkdiensten ten gehore gebracht. Nu zal het oratorium voor het eerst in zijn geheel klinken. Naast het projectkoor (ca. 35 leden) zingt ook een kinderkoor mee. De zangers worden begeleid door instrumentalisten op piano, orgel, cello, viool, klarinet, fluit en slagwerk. Het oratorium is niet zozeer een stuk voor zangers en luisteraars: door samenzang worden ook de aanwezigen in het oratorium betrokken.
Gebroken Jaren bezingt aan de hand van de thema’s Herfst, Winter, Lente en Zomer de verschillende seizoenen die een mensenleven kent. Ons leven wordt niet gekenmerkt door een rechte lijn, maar door steeds weer afwisselende fragmenten, die wachten op vervolg en vernieuwing, op heling en voltooiing. Elk deel van het oratorium begint met een verfrissende bewerking van een ‘oude’, Geneefse psalm. Daarnaast klinken aan de hand van gedeelten uit het Johannes-evangelie liederen en koralen waarin de seizoenen van een mensenleven beeldend en concreet onder woorden worden gebracht. De muziek volgt de tekst daarbij op de voet. De liederen worden afgewisseld met gedichten en lezingen. Wie dit oratorium meemaakt zal allerlei momenten uit het leven van zichzelf en anderen onder woorden gebracht zien en herkennen. Aan woord en muziek zult u veel beleven.
Gebroken Jaren wordt op 6 november gezongen in de Hessenwegkerk, Hessenweg 47 te Hardenberg (Heemse) en op 13 november in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum, Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart. Aanvang: 20 uur. Toegang vrij. Informatie: 0523-616377 of pjdebuck@xs4all.nl

Adres:
Hessenwegkerk, Hessenweg 47
Postcode:
7771 RD
Plaats:
Hardenberg (Boek overnachting in Hardenberg)
Dagje uit in Hardenberg | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
oratorium voor elk jaargetij

Uitvoerenden:
projectkoor “Gebroken Jaren”
vocale solisten
Luko Hans, piano
Johan Westerbeek, orgel
Laura de Buck, cello
Sandra Huisken, klarinet
Marie-Loes Blokland, viool
Riny van Faassen, dwarsfluit
René Linde, slagwerk

Evelien Schreiber, spreekstem

kinderkoor
Dorien de Buck, viool
Hanneke Meijer, dwarsfluit
Rosan Hans, cello

onder leiding van Pieterjan de Buck

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.pkn-dedemsvaart.nl
Email adres:
pjdebuck apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Projectkoor "Gebroken Jaren".


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-09-20 18:09:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar