Christelijke Muziek & Concertagenda

Eric Koevoets met 10e orgelconcert in de Bachcyclus Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Eric Koevoets met 10e orgelconcert in de Bachcyclus
Datum:
9 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Monumenten van orgelkunst door organist Eric Koevoets

Zigzaggend door de tijd voert Eric Koevoets zijn luisteraars langs adembenemende orgelwerken van Bach, Barras, Rheinberger en Messiaen. Op zaterdagavond 9 oktober a.s. speelt hij dit programma op het Pelsorgel in de Sint Antoniuskerk te Dordrecht. Het is tevens zijn 10e opnameconcert voor de cd-serie met alle orgelwerken van Bach op moderne orgels, waarmee hij inmiddels veel bekendheid heeft verworven.

Parallel aan Bach
Eric Koevoets heeft een programma samengesteld met als rode draad composities van Johann Sebastian Bach. Daaraan parallel lopend qua geladenheid heeft hij werken van andere componisten uitgezocht. Koevoets begint met ‘Jésus accepte la souffrance’ van Olivier Messiaen, direct gevolgd door Bach’s indrukwekkende ‘Praeludium et Fuga in e’, BWV 548. Uit de romantiek speelt hij ‘Introduktion und Passacaglia’ uit Sonate VIII in e van Josef Gabriel Rheinberger. Tenslotte laat hij een minder bekend stuk horen van de Belgische componist Paul Barras, te weten de ‘Trois Pièces pour Grand Orgue’. Tussen deze monumentale zuilen in dit programma klinken diverse koraalbewerkingen uit het Orgelbüchlein van Bach, alsmede diens prachtige ‘Fuga in b’ over een thema van Corelli, BWV 579.

Waar en wanneer?
Het concert vangt aan om 20.00 uur. De deuren van de Sint Antoniuskerk, gelegen aan de Burg. De Raadtsingel 45 schuin tegenover het Centraal Station te Dordrecht), gaan om 19.30u. open. De toegang is vrij, maar een gift na afloop ter ondersteuning van de Bachcyclus is zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht op www.erickoevoets.nl of bij Cintha de Vreede, 06-27536859.

Adres:
Sint Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45
Postcode:
3311JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Orgelconcerten Dordrecht.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-09-20 12:13:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar