Christelijke Muziek & Concertagenda

Lunchconcert Grote Kerk Gorinchem Gorinchem, Zuid-Holland


Naam:
Lunchconcert Grote Kerk Gorinchem
Datum:
11 september 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:00u - 12:30u
http://www.youtube.com/watch?v=B2Ccf5jBalE&feature=player_embedded
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Op zaterdag 11 september aanstaande zal de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaatsvinden. Sinds negen jaar valt dit samen met de Nationale Orgeldag, voor meer informatie zie www.nationaleorgeldag.nl. De orgelcommissie van de Grote Kerk Gorinchem wil hieraan uitgebreid aandacht geven door het organiseren van drie verschillende activiteiten rondom het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1853.

Tussen 08.00 uur en 12.00 uur is er, na opgave vooraf, gelegenheid tot bespelen van het befaamde instrument. Liefhebbers kunnen dit doen door een email te sturen naar orgelciegrotekerkgorinchem@gmail.com. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht over de tijd waarop u bent ingedeeld. De speelduur is in beginsel vastgesteld op een kwartier per persoon.
U wordt verzocht om bij opgave te vermelden wat u van plan bent te spelen. Het bespelen van een instrument als dit is een geweldige belevenis. De hoofdorganist van de Grote Kerk, Gerben Budding, zal u assisteren met registreren. Het orgel heeft 44 sprekende stemmen verdeeld over Hoofdwerk, Rugwerk, Bovenwerk (in zwelkast!) en Pedaal en herbergt veel oud pijpwerk uit de 18e eeuw.
De orgelcommissie vraagt daarom voor het bespelen van dit prachtige instrument een minimum bijdrage van 7,50 euro per kwartier. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de orgelrestauratie die momenteel gefaseerd plaatsvindt door de orgelbouwer Pels en Van Leeuwen uit ‘s Hertogenbosch.

Voor het compleet kunnen uitvoeren van deze restauratie is nog veel geld nodig. Tijdens de Nationale Orgeldag zal er dan ook een mogelijkheid zijn om te doneren en op die manier de orgelrestauratie mede mogelijk te maken.

Naast het zelf bespelen van het instrument is het ook mogelijk om, na aanmelding via orgelciegrotekerkgorinchem@gmail.com, een rondleiding te krijgen door het inwendige van het orgel onder leiding van Gerben Budding.

Om 12.00 uur zal hij een lunchconcert verzorgen van een half uur. Meer informatie over het programma, het orgel en andere activiteiten van de orgelcommissie is te vinden op www.gerbenbudding.nl

Adres:
Groenmarkt 7
Postcode:
4201EE
Plaats:
Gorinchem (Boek overnachting in Gorinchem)
Dagje uit in Gorinchem | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.gerbenbudding.nl
Email adres:
orgelciegrotekerkgorinchem apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Gerben Budding.
Telefoon:
06-12074670


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-08-31 09:28:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar