Christelijke Muziek & Concertagenda

Eric Koevoets speelt Bach op het Maarschalkerweerdorgel Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Eric Koevoets speelt Bach op het Maarschalkerweerdorgel
Datum:
11 september 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11.30u - 12.15u

Omschrijving:

Open Monumentendag 2010:
Eric Koevoets speelt Bach op het Maarschalkerweerdorgel
aansluitend orgelbezichtiging

Eric Koevoets geeft op zaterdag 11 september om 11.30 uur een Bachrecital op het Maarschalkerweerdorgel van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Het concert vindt plaats in het kader van 'Open Monumentendag 2010' en is tevens de opening van het concertseizoen 2010-2011 van ‘Venster op muziek in de Lambertus’. Aansluitend aan het concert vindt onder zijn leiding een orgelbezichtiging plaats.

Een orgel met meer mogelijkheden
Het Maarschalkerweerdorgel dateert uit 1900 en is in 1982 gerestaureerd. Het orgel heeft een Frans-romantische klank. Toch heeft het orgel, zoals Koevoets het omschrijft, een klassieke kern. Daardoor leent het zich ook voor muziek uit de tijd van de barok. Koevoets heeft er voor gekozen om een geheel programma van Bachwerken op Monumentendag ten gehore te brengen. Hij speelt de ‘Fuga in C’ , de ‘Fuga in b’ en een aantal koralen uit het Orgelbüchlein, waaronder het bekende ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ’. Hij sluit af met het monumentale werk ‘Praeludium et Fuga in e’.

Waar en wanneer?
Het orgelconcert vindt plaats tussen 11.30 en 12.15 uur. Na het concert is bezichtiging van het Maarschalkerweerdorgel mogelijk. Eric Koevoets geeft daarbij zelf de toelichting. De toegang is vrij, maar na het concert vindt wel een deurcollecte plaats. De Sint Lambertuskerk is gelegen aan de Oostzeedijk-Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen en is voor bezoekers geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859) of op www.erickoevoets.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Anders:
Concert 'Open Monumentendag'

Uitvoerenden:
Eric Koevoets

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0184422787


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-08-28 16:37:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar