Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert vrouwenkoor Pro Cantare Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Concert vrouwenkoor Pro Cantare
Datum:
5 september 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 16:15u
Omschrijving:

Op zondagmiddag 5 september om 15.30 uur geeft het vrouwenkoor Pro Cantare o.l.v. Petra Oudshoorn een gratis concert in de eeuwenoude Abdijkerk aan de Willem III straat te Den Haag-Loosduinen. Het repertoire van dit koor is zeer divers en bestaat uit zowel kerkelijke als wereldlijke meerstemmige werken. In 2009 nam het koor deel aan het Tampere Vocal Music Festival (Finland) waar het twee zilveren zegels in dit sterke deelnemersveld wist te bemachtigen. Het koor heeft vier CD’s op haar naam staan.
Op dit concert zingt het koor liederen uit Engeland, Tsjechië, Hongarije en Finland van Dowland, Gibbons, Smetana, Bartók, Baros, Sibelius en Chydenius.
Het concert is het eerste in een reeks zondagmiddagmuzieken onder titel 'Open podium', steeds op de eerste zondag van de maand. Hierin kan de luisteraar op een toegankelijke manier ongeveer 40 minuten genieten van prachtige vocale en/of instrumentale ( piano, harmonium, orgel, viool e.a.) muziek in de rustieke ambiance van de eeuwenoude Cisterciënzer kloosterkapel. De te spelen werken worden uitvoerig toegelicht, hetgeen nog een extra dimensie geeft aan het genieten. De toegang is gratis.

Adres:
Willem III straat 40
Postcode:
2552 BS
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
liederen uit Engeland, Tsjechië, Hongarije en Finland van Dowland, Gibbons, Smetana, Bartók, Baros, Sibelius en Chydenius.

Uitvoerenden:
Pro Cantare o.l.v. Petra Oudshoorn

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.abdijkerk.info
Email adres:
woa apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Werkgroep Open Abdijkerk PKN Loosduinen-Centrum.
Telefoon:
0703974182


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-08-17 13:12:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar