Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Jan Willem den Hartogh Scherpenzeel, Gelderland


Naam:
Orgelconcert Jan Willem den Hartogh
Datum:
28 augustus 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.00u
Omschrijving:

Op zaterdag 28 augustus a.s. geeft organist Jan Willem den Hartogh een orgelconcert in de Grote Kerk.
Hij zal hier het Adema-orgel bespelen met een zeer gevarieerd programma uit de Barok en de Romantiek.
Het programma zal bestaan uit transcripties. Werken die oorspronkelijk geschreven waren voor orkest, piano, viool, klavecimbel heeft Jan Willem den Hartogh bewerkt voor orgel. Het concert opent met een manuscript werk van Handel. Deze canzone ligt opgeslagen in het archief in London. En is later overgeschreven en de organist van de avond heeft deze uitgave. Via tijdgenoten van Bach en Bach zelf speelt Jan Willem den Hartogh een Barok-improvisatie om over te gaan naar de Romantiek.
Via de Traumerei van Schumann komen we bij een stuk wat al eerder klonk tijdens een nieuwjaarsconcert van een aantal jaren geleden. En op veler verzoek wordt het nogmaals uitgevoerd. Het is het pianostuk SEA IDYLLS van Walter Carroll in bewerking van Jan Willem den Hartogh.
In 10 minaturen verteld de componist een heel mooi verhaal wat zich afspeelt in Galloway Schotland. De momenten dat de componist Carroll daar in de bergen was en bij de zee inspireerden hem tot het componeren van dit spectaculaire stuk.
Dan daarna een allegretto van M.H. van't Kruijs. Daarna een Toccata van Fernand de La Tombelle. En tot besluit een Romatische-improvisatie.
Allen hartelijk welkom in de Grote Kerk van Scherpenzeel. Aanvang om 20.00 uur, Kerk open om 19.30 uur Toegang is gratis, wel is er een collecte voor een goed doel.

Adres:
'Marktstraat 3
Postcode:
3925JN
Plaats:
Scherpenzeel (Boek overnachting in Scherpenzeel)
Dagje uit in Scherpenzeel | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.janwillemdenhartogh.webklik.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Willem den Hartogh.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-07-28 16:35:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar