Christelijke Muziek & Concertagenda

Perspectief Concert in de Bonaventurakerk Woerden, Utrecht


Naam:
Perspectief Concert in de Bonaventurakerk
Datum:
2 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - u
Omschrijving:

Het bekende Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) onder leiding van haar veelzijdige dirigent Jimco Zijlstra geeft op zaterdag 2 oktober 2010 samen met het Chr. Gemengd Koor Harmelen onder leiding van Roel Bontan een Perspectief Concert in de Bonaventurakerk te Woerden. De koren zullen worden begeleid door Eelco Vos op de piano en André van Vliet op het orgel. Het beloofd een bijzonder concert te worden want naast dit unieke samenwerkingsverband tussen beide koren en de bekende begeleiders, zal tevens de sopraan Anke Smits uit Harmelen haar medewerking verlenen.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
dat in Nederland en in het buitenland grote bekendheid geniet, bestaat uit 108 zangers die uit het gehele land komen. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast Religieuze liederen en spirituals, ook uit gedeelten uit opera’s en musicals. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra.

Het Chr. Gemengd Koor Harmelen
is een koor dat je dubbel gemengd zou kunnen noemen. Gemengd koor omdat zowel mannen als vrouwen lid zijn en gemengd omdat een ieder die het christelijk karakter van het koor onderstreept van harte welkom is. De leiding van het koor is in handen van dirigent Roel Bontan. Hij weet op enthousiaste en inspirerende wijze de basis van het zingen over te brengen op de leden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan adembeheersing, uitspraak en zuiverheid. Het koor dat 6 februari 1953 is opgericht mag zich nog steeds verheugen met een stijgend aantal nieuwe koorleden. Naast het zelf organiseren van concerten, waarbij een groter werk vaak tot de favorieten behoort, werkt het koor ook mee aan erediensten in of buiten Harmelen.

Sopraan Anke Smits
nam zangles om de complexe techniek van operazang te leren, bij leerlingen van Henny Diemer, docente aan het conservatorium in Utrecht, die wordt gezien als één van de beste van Nederland. Momenteel heeft Anke les van Madieke Marjon. Samen met het Blaricums Gemengd Koor treedt zij regelmatig op. Onlangs zong zij voor het derde jaar mee met de operavoorstellingen van de Operaklas in het theater te Woerden, waarbij zij een hoofdrol vervulde. Zij wordt geroemd vanwege haar warme stem en muzikaliteit.

Locatie : Bonaventurakerk, Rijnstraat 60, 3441 BV Woerden
Wanneer : zaterdag 2 oktober 2010
Aanvang concert : 19.30 uur; kerk open 19.00 uur
Toegangsprijs : voorverkoop € 11,50 inclusief consumptie, aan de kerk vóór aanvang
concert € 12,50 inclusief consumptie; kinderen t/m 12 jaar € 6,00
De voorverkoopadressen zijn:
• Servicestation Eskes, Kerkweg 1 Harmelen
• Chr. Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden
• G. Hueting, Sierkersstraat 11, Woerden, tel. 0348-411667
• Th. Korver, Rijnlaan 8, Harmelen, tel. 0348-441966

Voor meer informatie:
G. Hueting en Th. Korver (de twee laatstgenoemde voorverkoopadressen).
Internet: www.ncmonline.nl

Adres:
Rijnstraat 60
Postcode:
3441 BV
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 6,00


Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-07-18 15:28:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar