Christelijke Muziek & Concertagenda

MLK WONDERLAND - Makiko Ito e.a. Een interactieve dans- en muziekperformance “om mee te doen”. Voor Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
MLK WONDERLAND - Makiko Ito e.a. Een interactieve dans- en muziekperformance “om mee te doen”. Voor
Datum:
19 juli 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Zaterdag 17 juli 15 -16.30 uur
MLK WONDERLAND
Makiko Ito e.a.
ZOMERSPECIAL
Kinderen in beweging…
Voor het laatst in dit seizoen:
Een interactieve dans- en muziekperformance “om mee te doen”. Voor kinderen en hun ouders. Makiko Ito en andere dansers, danseressen en musici creëren een sfeer van veilige spanning, die kinderen grenzen doet voelen en overschrijden en beweging op muziek als prettig doet ervaren. Al doende ontstaat een performance waarin de kinderen (en volwassenen, als zij durven) van toeschouwer alsmaar meer worden tot mededansers, performers.

Over MLK WONDERLAND
MLK Wonderland is een “dans performance”, waarbij de kinderen uitgenodigd worden om actief meet e doen, zich te laten stimuleren en hun eigen nieuwsgierigheid en talent te ontwikkelen, om op deze wijze spelenderwijs/dansenderwijs hun eigen werkelijkheid te ontwikkelen. Ouders/ouder kijkers krijgen hierbij de kans, om de spannende ontwikkeling bij de kinderen van “kijker” naar “deelnemer” gade te slaan. Wij zijn overtuigd, dat kinderen op deze weg toegang kunnen vinden tot hedendaagse vormen van kunst, en dat deze ervaring iets toevoegt aan hun groeiproces naar geest en lichaam. Met MLK Wonderland bieden wij een belangrijk alternatief voor het gewone “vermaak” dat aan kinderen wordt aangeboden. MLK Wonderland concentreert zich op het eigen potentiaal van de kinderen in plaats van deze als tot een passieve vorm van “consumeren” te veroordelen.
Wij geloven in de creatieve en communicatieve talenten van kinderen, die spelenderwijs het best kunnen worden ontwikkeld.
Spontaniteit en alertheid voor het moment zijn leermomenten vanuit ons eigen toegang tot dans.
MLKWonderland is een performance met live muziek en dansers en een lichtkunstenaar, die ieder hun eigen creatieve verantwoordelijkheden nemen. Daar hoort bij: improvisatie, interactie met het publiek, compositie en coöperatie met de andere spelers. De kunstenaars hebben allen ruime ervaring in het werken met kinderen. Dans en muziek zijn een beproefde en gezonde weg voor kinderen om de mogelijkheden van lichaam en geest te ontdekken en zich in expressie te oefenen.

Adres:
MLK - Maarten Luther Kerk
Postcode:
1079 CT
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.luthersamsterdam.nl/maartenlutherkerk
Email adres:
a.woehle apenstaartje luthersamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Makiko Ito e.a..
Telefoon:
06 20195027


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-06-21 14:37:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar