Christelijke Muziek & Concertagenda

Weens Operette Gala Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Weens Operette Gala
Datum:
17 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 22:30u
Omschrijving:

Solisten, orkest en koor
Een tour met Marco Bakker, Selma Harkink en 80 medewerkenden.
In het nieuwe theaterseizoen is er eindelijk weer een groots Weens Operette Gala. Marco Bakker schittert in een muzikaal festijn met naast hem sopraan Selma Harkink. Zij worden begeleid door het L'Orchestra Particolare, bestaande uit meer dan 30 muzikanten, onder leiding van Maestro Jan Stulen en het koor van het Gelders Opera- en Operette Gezelschap.
Bariton Marco Bakker behoeft nauwelijk introductie, hij staat al jaren aan de absolute top. In zijn lange succesvolle carrière zong hij ontelbare hoofdrollen in grote internationale opera-'s en operettes.
Sopraan Selma Harkink, studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij won meerdere prestigieuze prijzen voor jong muziektalent.
Jan Stulen dirigeerde als chef-of gastdirigent alle Nederlansdse en vele Europese orkesten en operagezelschappen en natuurlijk kent u hem van Jonge mensen op het concertpodium en Una Voce Particolare. In dit veel bekeken televisieprogramja werkt hij samen met het voortreffelijke L 'Orchestra Particolare. Dit gerenommeerde orkest staat er om bekend dat het verschillende muzikale genres met verve weet te vertolken.
Het Gelders Opera-- en Operette Gezelschap onder leiding van dirigent Hans Lamers werd in 1954 opgericht. Al meer dan een halve eeuw verleent dit gezelschap haar medewerking aan de meest uiteenlopende opera's, operette's en wordt veel gevraagd voor evenementen. Ook televisieland is hun niet onbekend. Ze werken al ca. 35 jaar mee aan diverse televisieproducties.
De hoogtepunten.
Tijdens dit Weense Operette Gala hoort u vele hoogtepunten uit de operettegeschiedenis, zoals Gräfin Mariza van Emmerich Kálmán, Die lustige Witwe van Franz Lehár, Gasparone van Karl Millõcker, onsterfelijke melodieën van Robert Stolz en walsen polka's van Johann Strauss.Solisten van wereldklasse, een welluidend orkest en een groots ensemble presenteren gezamenlijk een feestelijk gala in Weense sfeer. Luister, kijk en zing, als u wilt, mee met de alom bekende en vaak zo meeslepende melodieën. wij garanderen u een avond of middag grenzeloos genieten.

Adres:
De Doelen
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marco Bakker, bariton
Selma Harkink, sopraan
L'Orchestra Particolare, orkest
Gelders Opera- en Operette Gezelschap
Dirigent Jan Stulen

Entreeprijs volwassenen:
Nog onbekend
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.omroepmax.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gelders Opera- en Operette Gezelschap.
Telefoon:
0318 575729

Kaarten:
0900 9203

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-06-12 10:17:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.