Christelijke Muziek & Concertagenda

Presentatieconcert vierde Bach-dubbelcd door Eric Koevoets in Sint Lambertuskerk te Rotterdam Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Presentatieconcert vierde Bach-dubbelcd door Eric Koevoets in Sint Lambertuskerk te Rotterdam
Datum:
22 juni 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

Organist Eric Koevoets:
presentatie vierde Bach-cd met romantische orgelwerken

Op dinsdag 22 juni om 20.00u. vindt een feestelijk orgelconcert plaats in de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Eric Koevoets, de organist van deze kerk, presenteert zijn vierde dubbel-cd in de serie ‘Bach complete organ works on modern organs’. Een aantal opnames van deze cd is uitgevoerd in de Sint Lambertuskerk en in de vlakbij gelegen Hoflaankerk. Het Maarschalkerweerdorgel van de ‘Lambertus’ stamt uit 1900. Koevoets heeft een programma uitgezocht, dat hierbij aansluit met werken van onder meer Franse componisten.

Franck, Vierne en Tournemire
Eric Koevoets weet zijn luisteraars aan zich te binden door zijn warm en lyrisch orgelspel en haalt iedere keer weer het beste uit dit instrument door de evenwichtige registraties, passend bij het stuk. Hij speelt een progamma dat geheel geschikt is voor het romantische Maarschalkerweerdorgel. Het behelst werken van de Franse componisten Franck, Vierne, Fleury en Tournemire en eindigt met een werk van de Hongaar Franz Liszt.
Het lijden van Franz Liszt
In dit laatste stuk neemt Koevoets de luisteraar mee in de gevoelens van bitterheid, droefheid, woede en opstandigheid, het smeken en zuchten, het afwachten en tenslotte de ommekeer, die Liszt zelf ervaren heeft. Componist Franz Liszt had veel succes als geniaal pianist en componist van grootse, virtuoze muziek. Maar zijn persoonlijk geluk werd afgewisseld met bitter verdriet. Het overlijden van zijn dochter Blandine op 26-jarige leeftijd verscheurde hem. Met als basis de cantate van Bach, ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’, heeft hij zijn verdriet in een indrukwekkend verhalend orgelwerk weergegeven. Het is een stuk vol herkenning, dat iedere luisteraar aan zich weet te binden.
Bach op moderne orgels
Eric Koevoets is de uitdaging aangegaan om de werken van Bach op moderne orgels op te nemen. Deze keer zelfs op het romantische orgel van de Sint Lambertuskerk. Het resultaat is aangenaam verrassend. Na afloop van het concert wordt de eerste dubbel-cd uitgereikt aan de pastoor van de Sint Lambertuskerk, dr. R.G.M. Gouw en is daarna voor de bezoekers van het concert te verkrijgen voor de introductieprijs van € 18,50.
Waar en wanneer?
De Sint Lambertuskerk aan de Oostzeedijk-Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op dinsdag 22 juni a.s. om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar een gift is uiteraard zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859), of op de websites www.erickoevoets.nl,
www.lambertus-rotterdam.nl en www.rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Eric Koevoets.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-06-09 19:47:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar