Christelijke Muziek & Concertagenda

Monteverdi, Madrigali guerrieri et amorosi Utrecht, Utrecht


Naam:
Monteverdi, Madrigali guerrieri et amorosi
Datum:
20 juni 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op zondagmiddag 20 juni voert TRAJECTI VOCES madrigalen van Monteverdi uit in de schitterende Dekenkapel van de Pieterskerk. 20 zangers zingen deze gepassioneerde muziek in steeds wisselende combinaties, van duet tot septet. Basso continuo legt een stevig fundament onder alle passie. In enkele werken voegen twee violen hun vuurwerk toe. Alle krachten worden gebundeld in het monumentale HOR CHE'L CIEL E LA TERRA.
Het zomerprogramma van Trajecti bestaat uit een keus uit Monteverdi's madrigalen, met name uit het achtste (en meest uitgebreide) uit 1638, dat de titel "Madrigali guerrieri et amorosi" (oorlogszuchtige en liefelijke madrigalen) mee kreeg. De passie spat al van de titel af, velen zien juist deze verzameling als het hoogtepunt van het madrigaal als vorm en middel van expressie.
Alle zangers zingen in twee ensembles, zodat iedereen in verschillende combinaties en rollen kan functioneren. Centraal werk, waar iedereen in zingt is het madrigaal Hor che'l ciel e la terra. De tekst hiervan, een beroemd sonnet van Petrarca, contrasteert de drie gemoedstoestanden. De secties in Monteverdi's versie focussen zich op elk van de drie afzonderlijk en spelen ze op indrukwekkende wijze tegen elkaar uit. Trajecti Voces werkt voor dit project samen met twee violisten en een basso-continuo-groep (cello, clavecimbel/orgel).

TRAJECTI VOCES
Trajecti Voces is een gedreven, semiprofessioneel ensemble dat vooral oude muziek uitvoert. Het ensemble staat onder leiding van Dirkjan Horringa en streeft ernaar om steeds weer verrassende en aantrekkelijke projecten uit te voeren. Zo heeft het koor gewerkt aan een scenische uitvoering rond Alchemie aan het Praagse hof ten tijde van keizer Rudolf II. Trajecti Voces geeft concerten in het hele land, maar ook in het buitenland (Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Tsjechiƫ etc.).

Adres:
Dekenkapel van de Pieterskerk, Pieterskerkhof 3
Postcode:
3512JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.trajectivoces.nl
Email adres:
info apenstaartje trajectivoces.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Trajecti Voces.
Telefoon:
0619-224758

Kaarten:
www.trajectivoces.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-06-05 13:19:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar