Christelijke Muziek & Concertagenda

Presentatieconcert Psalmenbundel IJsselstein, Utrecht


Naam:
Presentatieconcert Psalmenbundel
Datum:
12 juni 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Binnenkort presenteert het muzieklabel Ars Audiendi een nieuwe uitgave: een Psalmenbundel van de hand van Patrick van der Linden, Arjen J.A. Uitbeijerse en Jaap de Wit. Deze bundel bestaat uit bewerkingen van de Psalmen 1 tot en met 10. Deze bewerkingen bestaan uit de volgende categorieën:
- Psalmbewerkingen voor koren in diverse samenstellingen, gebaseerd op het Geneefs Psalter, op de tekst van de psalmberijmingen van 1773 en/of 1973.
- Psalmbewerkingen voor koren in diverse samenstellingen, in een vrije bewerking, op de tekst van de vertaling van de Psalmen van Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde (1972).
- Daarnaast is in de bundel per psalm een bewerking opgenomen van Claude Goudimel (1514-1572).

Om de Psalmenbundel onder de aandacht van dirigenten, koorzangers en geïnteresseerd publiek te brengen, organiseert Ars Audiendi op zaterdag 12 juni om 20.00 uur een presentatieconcert in de Nicolaaskerk in IJsselstein. De vocale ensembles 'Canticum Amicorum' (o.l.v. Patrick van der Linden) en 'Marcantus' (o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse) zullen een deel van deze nieuwe composities ten gehore brengen. Het orgel wordt bespeeld door Jaap de Wit.

Verdere medewerking wordt verleend door kerkmusicus en neerlandicus Dirk Zwart. Hij zal een lezing verzorgen over de Psalmvertaling van Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 8,- (volwassenen) en € 6,- (kinderen) en aan de kerk € 10,- / € 7,50.
In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar via info@arsaudiendi.nl, marcantus@gmail.com, 0184 617435 of via www.canticumamicorum.nl.

Adres:
Kronenburgplantsoen 2
Postcode:
3401 BP
Plaats:
IJsselstein (Boek overnachting in IJsselstein)
Dagje uit in IJsselstein | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocale Ensembles Canticum Amicorum o.l.v. Patrick van der Linden, Marcantus o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse, orgel Jaap de Wit, spreker Dirk Zwart.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.ars-audiendi.nl
Email adres:
info apenstaartje ars-audiendi.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ars Audiendi.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-05-18 13:53:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar