Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietconcert Toppen Ensemble Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Benefietconcert Toppen Ensemble
Datum:
30 mei 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Benefietconcert Toppen Ensemble in Josephkerk

Op zondag 30 mei om 15.00 uur geeft het Amsterdamse Toppen Ensemble een a capella benefietconcert in de Haarlemse Sint-Josephkerk (Jansstraat 43). Er worden werken van beroemde en van minder bekende componisten ten gehore gebracht. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte voor de orgelrestauratie.

Het Toppen Ensemble is een vocaal ensemble bestaande uit negen ervaren zangers die een breed repertoire beheersen. De zangers hebben een voorliefde voor oude muziek, maar maken ook uitstapjes naar moderner repertoire van meer eigentijdse componisten. Het ensemble zingt altijd a capella en de liederen zijn altijd meerstemmig.

Bijzonder is dat het Toppen Ensemble zonder dirigent zingt. Door goed naar elkaar te kijken en te luisteren heeft het ensemble de samenklank en kwaliteit naar een hoog niveau getild. Op 30 mei wordt een afwisselend programma geboden met onder meer werken van Mozart, Hassler, Bruckner, Lotti, Purcell, Sweelinck, Chopin, Palestrina, Duruflé en Moore. Speciale vermelding verdient een tweetal liederen uit de recentelijk ontdekte “Leidse Koorboeken”.

Het concert is gratis toegankelijk. De deurcollecte na afloop komt geheel ten goede aan de restauratie van het monumentale ‘Josephorgel’ (zie www.josephorgelhaarlem.nl).

Adres:
Jansstraat 43
Postcode:
2011 RT
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.josephorgelhaarlem.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toppen Ensemble.
Telefoon:
0651308826


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-05-15 11:06:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar