Christelijke Muziek & Concertagenda

The Royal Wind Music o.l.v. Paul Leenhouts Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
The Royal Wind Music o.l.v. Paul Leenhouts
Datum:
19 juni 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u

Omschrijving:

Angeli, Zingare e Pastori
Zinnebeelden in de Italiaanse renaissancemuziek

Angeli, Zingare e Pastori is een programma met meesterwerken uit Venetië, Napels, Milaan, Bologna en Rome, de belangrijke muzikale centra van Italië in de 16e en 17e eeuw. Naast muziek van bekende meesters als Giovanni Perluigi Palestrina en Andrea Gabrieli klinken composities van minder bekende componisten als Alessandro Orologio en Vincenzo Ruffo. Zo staan er een paar prachtige motetten op het programma, oorspronkelijk vocale werken met vaak een serieuze, religieuze tekst. Een voorbeeld is het donkere en sonore Diligam te Domine van Ascanio Trombetti, dat The Royal Wind Music speelt in een lage bezetting met maar liefst 7 c-bassen. Maar het is niet alleen donkere diepte dat klinkt. In de wilde, virtuoze Galliardas van Giovanni Maria Trabaci wisselen de twee- en driedelige maatsoort elkaar razendsnel af en speelt het ensemble in twee octaven, met twee sprankelende sopranen op de bovenstemmen en de drie meter lange subcontrabas in de laagte.

The Royal Wind Music is een ensemble van 13 musici die gebruik maken van een uniek instrumentarium van ongeveer 40 renaissanceblokfluiten, variërend van een 15 centimeter kleine sopranino tot een drie meter lange subcontrabas. Het ensemble is opgericht door Paul Leenhouts en specialiseert zich in muziek uit de periode 1500 tot 1640. In 2010 speelt The Royal Wind Music onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam en tijdens de Berliner Tage Für Alte Musik. Ook in het verleden presenteerde het ensemble zich op belangrijke festivals in binnen- en buitenland, zoals het festival ‘From Distant Lands’ (Londen) het Festival Oude Muziek (Utrecht), het Greenwich International Early Music Festival (Londen) en het Boston Early Music Festival. Begin 2010 verscheen de derde cd van The Royal Wind Music Der Goden Fluyt-Hemel, met meerstemmige versies van melodieen uit de Gouden Eeuw. Anthony Fiumara schreef over die cd in Trouw: ‘The Royal Wind Music klinkt, hecht, zuiver en ruisend: als er een fluitenhemel bestaat, klinkt die zo.’

Adres:
Haarlemmerstraat 124
Postcode:
1013EX
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.royalwindmusic.org
Email adres:
info apenstaartje royalwindmusic.org
Meer concerten:
Alle concerten van The Royal Wind Music.
Telefoon:
0639759959

Kaarten:
Reductie (toegang € 5,-) voor studenten, CJP, 65+ en Vrienden van Stadsherstel

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-05-05 17:18:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar