Christelijke Muziek & Concertagenda

Openingsconcert Zomerorgelserie 2010-Rotterdam Kralingen Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Openingsconcert Zomerorgelserie 2010-Rotterdam Kralingen
Datum:
18 mei 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
Omschrijving:

Arjen Leistra opent Zomerorgelserie 2010
in Rotterdam-Kralingen

Op dinsdagavond 18 mei a.s. vindt in de Sint Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen het eerste concert plaats in de Zomerorgelserie 2010. Een bijzonder concert, omdat het ook deel uitmaakt van de orgelserie ‘Orgels & Vrede, rond 14 mei’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad.

Het monumentale Maarschalkerweerdorgel van de Sint Lambertuskerk is één van de weinige orgels in Rotterdam, dat tijdens het bombardement van 14 mei 1940 ongeschonden is gebleven. Dit in tegenstelling tot de meer dan 20 kerken en hun orgels, die op die dag verwoest zijn. De voor vele Kralingers bekende organist Arjen Leistra heeft een indrukwekkend programma samengesteld ter herinnering aan deze gebeurtenis. Zo opent hij met het beroemde ‘Pièce Héroïque’ van César Franck. Daarnaast speelt hij het toepasselijke ‘Chant de Paix’ van Jean Langlais en het geliefde ‘Benedictus’ van Max Reger. De virtuositeit van Arjen Leistra komt geheel tot zijn recht in stukken van Duruflé, Renner en Eben.

De tweede Zomerorgelserie in Rotterdam-Kralingen bestaat uit zeven concerten, die gedurende de zomer afwisselend plaatsvinden in de Sint Lambertuskerk en de Hoflaankerk. Deze twee kerken liggen op 10 minuten loopafstand van elkaar aan begin en eind van de lommerrijke Hoflaan. Beide kerken hebben bijzondere orgels in een heel eigen ambiance. Het hoogtepunt van de serie is het wandelconcert op vrijdag 23 juli, waarbij op dezelfde avond van beide orgels en kerken kan worden genoten.

De Sint Lambertuskerk aan de Oostzeedijk-Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op dinsdag 18 mei a.s. om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar een gift is uiteraard zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859), of op de websites www.erickoevoets.nl en www.rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Openingsconcert Zomerorgelserie 2010 Rotterdam Kralingen

Uitvoerenden:
Arjen Leistra

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-04-27 16:45:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar