Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert harm hoeve Bolsward, Friesland


Naam:
Orgelconcert harm hoeve
Datum:
13 mei 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.15u
Omschrijving:

FEESTELIJK ORGELCONCERT IN BOLSWARD OP HEMELVAARTSDAG

Voor de achtste achtereenvolgende keer geeft Harm Hoeve op Hemelvaartsdag, 13 mei, een orgelconcert in de Martinikerk te Bolsward. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

Zoals gebruikelijk op dit concert is het programma gevarieerd en toegankelijk samengesteld. De vele klankmogelijkheden van het vermaarde Hinsz-orgel zullen ruimschoots aan bod komen. Het concert wordt geopend met twee koraalbewerkingen van de concertgever over Psalm 75 en "Zegen ons Algoede". De barokperiode is vertegenwoordigd met drie componisten. Van Pachelbel wordt een virtuoze Preludium gespeeld. De vrolijke stijl van Händel is te beluisteren in het allegro uit zijn vierde concerto. De stijl van Bach is nog een beetje te herkennen in het trio van Krebs; één van Bach's bekendste leerlingen. De werken van Nederlands bekendste organist Feike Asma komen goed tot hun recht in Bolsward. Harm Hoeve speelt koraalbewerkingen van hem over "Beveel gerust uw wegen" en "De Heer is God en niemand meer". Karl Jenkins is een hedendaagse componist die een brug slaat tussen de populaire en klassieke muziek. Dit is te beluisteren in het aansprekende thema uit "Palladio". Uit de Franse romantische school wordt de toccata van Mulet ten gehore gebracht; een indrukwekkend thema wordt vanuit niets tot een volle orgelklank opgebouwd. Het concert wordt besloten met een koraalfinale over het lied "Gouden harpen ruisen".

Harm Hoeve voltooide zijn opleiding in 1990 aan het conservatorium te Zwolle. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, dirigeert verschillende koren, werkt mee aan cd-, radio- en tv-opnamen en schrijft veel koor- en orgelmuziek. Kortom, een veelzijdig musicus die graag de luisteraars wil laten delen in zijn liefde voor de koning van de instrumenten, het orgel. Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

Adres:
Martinikerk Groot Kerkhof 1
Postcode:
8701HG
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
harm hoeve, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 6,50
Entreeprijs kinderen:
€ 3,50


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van harm hoeve.
Telefoon:
0522-292896


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-04-16 21:46:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar