Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert orgel mezzosopraan Aart en Helma Kot Gouda, Zuid-Holland


Naam:
Concert orgel mezzosopraan Aart en Helma Kot
Datum:
19 augustus 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:30u - 13:10u
Omschrijving:

Op donderdag 19 aug. geven Aart en Helma Kot uit Aardenburg een orgel- en solozangconcert in de St. Jan te Gouda. Aanvang 12.30 uur ;toegang vrij.

Aart Kot studeerde orgel aan de muziekschool in Bergen op Zoom.
Kreeg les in de Heilige Maagd Maria en de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom door Dhr. Schutte; nam daarna lessen bij Adr. Kousemaker te Goes. Hierna studeerde hij enkele jaren bij de legendarische Feike Asma te Maassluis. Studeerde daarna kerkmuziek aan het Utrechts Muziek Lyceum ( tegenwoordig Conservatorium ) bij toonkunstenaar Matthy A. Verbarendse. Daarrna heeft hij nog enkele jaren les gehad van Stoffel van Viegen in de Domkerk te Utrecht. Studeerde in 1983 af in Den Bosch aan het Lennaertsinstituut waar hij koordirectie kreeg van de Israëlische dirigent Itema en behaalde daar zijn akte schoolmuziek en bekwaamde zich in pianospel. Is 25 jaar muziekdocent geweest aan HAVO / VWO en heeft verschillende koren gedirigeerd en begeleid.
Was o.a. organist in Driebergen, bij verschillende kerken in Goes en de Grote Kerk van Haamstede en de Gasthuiskerk te Zierikzee. Hij is nu vaste organist van de Sint Baafskerk te Aardenburg en de PKN kerk te Breskens. Als gastorganist speelt hij in de Gasthuiskerk te Zierikzee, de PKN kerk te Waterlandkerkje en Schoondijke. Ook is hij dirigent van de cantorij van Aardenburg. Hij geeft concerten en inloopconcerten samen met zijn vrouw Helma. Door stimulatie en leiding van haar man is zij zich gaan ontwikkelen tot een goede mezzo-sopraan en met haar zuivere stem ontroerde ze al vele harten. Ze hebben zowel in Zeeland als daarbuiten opgetreden, onder andere in de St. Jan in Gouda, St. Catharinakerk in Zevenbergen, Grote Kerk van Haamstede, Renesse en Zonnemaire, Koorkerk van Middelburg, Geertruidskerk in Geertruidenberg, Basiliek in Oudenbosch en Michielskerk in Gent. Ook hebben ze enkele CD’s gemaakt.

Adres:
Achter de Kerk 16
Postcode:
2801JX
Plaats:
Gouda (Boek overnachting in Gouda)
Dagje uit in Gouda | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Aart en Helma Kot.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-04-13 12:08:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar