Christelijke Muziek & Concertagenda

Bevrijdingsconcert met Hineni symfonie Orkest Nunspeet, Gelderland


Naam:
Bevrijdingsconcert met Hineni symfonie Orkest
Datum:
1 mei 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

BIJZONDER BEVRIJDINGSCONCERT VOL PASSIE IN DE CONCERTZAAL VAN DE VELUVINE
Het Hineni Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher geeft zaterdag 1 mei 2010 een concert in de concertzaal van het culturele Centrum De Veluvine te Nunspeet. Medewerking wordt verleend door Rob Zigter, zang.
Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur.

Een bijzonder concert voor een bijzonder doel!
Het Hineni orkest brengt een mix van klassieke werken en Israëlische muziek.
Een avond lang gepassioneerde muziek die ontroering bij de toehoorders zal oproepen.
Dit concert maakt deel uit van een viertal bevrijdingsconcerten die worden gegeven t.g.v. 65 jaar bevrijding in Nederland. Het concert zal dan ook in het teken van de Vrede staan.
Naast de Ouverture Hebriden van Mendelsshon en de Fantasie Rome en Julia van Tchaikovsky wordt ook het bekende Kol Nidrei van Max Bruch uitgevoerd. Een solo voor Vioncello uitgevoerd door het orkestlid Marius van Delden en solocellist van het Noord Nederlands Orkest
Dit project orkest, bestaande uit hoofdzakelijk professionele musici en conservatorium studenten speelt na de pauze de bekende Piet Hein Rhapsody van Peter van Anrooy en de bekende Boléro van Ravel. Ook zal de Klezmermuziek op dit concert niet ontbreken.

Het orkest maakte in 2007 een concertreis naar Israel en bracht daar het uitverkochte Jerusalem Theater in extase. De Hebreeuwse naam Hineni -‘Hier ben ik’ - verwijst naar het Hineni-centrum in Jeruzalem waar sociaal zwakkeren en getraumatiseerde jongelui worden opgevangen en behandeld.

Rob Zigter, zingt met begeleiding van het orkest het bekende Stay With Me Till the Morning uit de Young Amadeus, het bekende Israëlische vredeslied Hand in Hand A Song for Peace en het Music van John Miles.

Alle uitvoerenden werken belangeloos mee aan dit concert. De opbrengst gaat naar het Hineni-centrum in Jeruzalem en wordt gebruikt voor hulp aan de sociaal zwakkeren en behandeling van getraumatiseerde jongelui, die beschadigd zijn door het geweld van raketbeschietingen.

Kaarten (12,50) zijn te verkrijgen bij het cultureel centrum De Veluvine en de Chr. Boekhandel Blijmare, Markstraat 8A, 8071 GV Nunspeet
of te bestellen via de website www.christenenvoorisrael.nl, tel. 033-4220404 en op de avond zelf aan de zaal, voor zover nog voorradig.

Adres:
De Veluvine, F.A. Molijnlaan 186
Postcode:
8071 AK
Plaats:
Nunspeet (Boek overnachting in Nunspeet)
Dagje uit in Nunspeet | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.christenenvoorisrael.nl
Email adres:
projecten apenstaartje christenenvoorisrael.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christenen voor Israël.
Telefoon:
033-2458824


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-03-30 15:14:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar