Christelijke Muziek & Concertagenda

Nederland Zingt concert in Rotterdam Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Nederland Zingt concert in Rotterdam
Datum:
27 april 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

BIJZONDER CONCERT IN DE GROTE OF SINT LAURENSKERK TE ROTTERDAM.
Het Hineni Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher geeft dinsdagavond 27 april 2010 een concert in de Laurenskerk te Rotterdam. Medewerking wordt verleend door het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him en het Kleinkoor Concertino, uit Dordrecht o.l.v. Martin Zonnenberg en de sopraan Marjo van Someren. Martin Mans, orgel en Arjan Breukhoven, vleugel.
Aanvang 19.30 uur. Kerk open om 18.30 uur.

Het programma bestaat uit klassieke, geestelijke en Israëlische muziek.
Op het programma staat het bekende Kol Nidrei, geschreven door Max Bruch. Dit is een Joods gebed dat op de avond voor Jom Kippoer wordt opgezegd. Bruch gebruikte deze melodie om een aangrijpende cellosolo te schrijven die wordt begeleid door het orkest.
Door het gemengde koor Praise Him zullen, met begeleiding van het orkest, enkele religieuze klassieke stukken worden uitgevoerd. Uit Missa Brevis van Mozart het Gloria en uit The Messiah het bekende “And the Glory of the Lord”.

Het orkest, bestaande uit hoofdzakelijk professionele musici en conservatorium studenten speelt na de pauze de bekende Piet Hein Rhapsody van Peter van Anrooy.

Het orkest maakte in 2007 een concertreis naar Israel en bracht daar het uitverkochte Jerusalem Theater in extase. De Hebreeuwse naam Hineni -‘Hier ben ik’ - verwijst naar het Hineni-centrum in Jeruzalem waar sociaal zwakkeren en getraumatiseerde jongelui worden opgevangen en behandeld. De Israëlische muziek en zang zullen dan op dit concert niet ontbreken. Samen met de sopraan Marjo van Someren zullen koor en orkest laten horen het bekende Jerusalem of Gold en het Joodse lied van de vrede, Hand in Hand A Song of Peace. Dit lied werd massaal uitgevoerd vlak voordat de Israëlische Minister – President Rabin in 1995 werd vermoord in Jeruzalem.
Door het Kleinkoor Concertino eveneens o.l.v. Martin Zonnenberg, zullen ook enkele werken worden gezongen en er is ook veel samenzang met de aanwezigen begeleid door orgel, piano en orkest. Van het concert wordt een TV registratie gemaakt voor het programma Nederland Zingt.

Het orkest werkt belangeloos mee aan dit concert. De opbrengst gaat naar het Hineni-centrum in Jeruzalem en wordt gebruikt voor hulp aan de sociaal zwakkeren en behandeling van getraumatiseerde jongelui, die beschadigd zijn door het geweld van raketbeschietingen.

Kaarten (12,50) zijn te verkrijgen via tel. 078-6161905, 06-22524373 / via de website van Praise Him: www.praisehim.nl of
te bestellen via de website. www.christenenvoorisrael.nl / tel. 033-4220404 en op de avond zelf aan in de kerk.

Adres:
Laurenskerk, Grotekerkplein 27
Postcode:
3011 GC
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 12,50


Email adres:
projecten apenstaartje christenenvoorisrael.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christenen voor Israël.
Telefoon:
033-2458824


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-03-30 15:01:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar