Christelijke Muziek & Concertagenda

Delyght in Musicke Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Delyght in Musicke
Datum:
23 april 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Delyght in Musicke
Dansen, fantasieën en kerkmuziek uit de Engelse Renaissance

Het programma Delyght in Musicke omvat een selectie van Engelse fantasieën, dansen en kerkmuziek uit de 16e en de 17e eeuw. De werken werden geschreven door musici die op de een of andere manier verbonden waren aan het Engelse hof gedurende de regeringsperiodes van 5 monarchen: Henry VIII (regeerde van 1509-47), Edward VI (1547-53), Mary Tudor (1553-58), Elizabeth I (1558-1603) en James III (1603-25). Hoewel dit repertoire werd geschreven over een tijdspanne van bijna honderd jaar en er verschillende vormen en genres aan bod komen, kunnen al deze werken beschouwd worden als onderdeel van één doorlopende ensemble traditie.

Through out the world if it were sought
Faire wordes enough a man shall finde;
They be good chepe they cost right nought,
Their substance is but onely winde,
But well to say, and so to mene,
That swete accord is seldom sene.

Thomas Wyatt (1503-1542)

Adres:
Augustanakerk, Erasmusgracht 1
Postcode:
1056BB
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
Blokfluitkwintet Seldom Sene is onlangs in Amsterdam opgericht door Stephanie Brandt, Ruth Dyson, Eva Gemeinhardt, Hester Groenleer en María Martínez Ayerza. Zij studeerden allen aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paul Leenhouts en Walter van Hauwe. De leden, afkomstig uit Duitsland, Engeland, Spanje en Nederland, voeren het vroege repertoire uit op een prachtig blokfluitconsort, gebouwd door Bob Marvin. Het consort bestaat uit 10 instrumenten variërend van de sopraan tot de contrabas van 2 meter.
In oktober 2009 debuteerde Seldom Sene op het ‘Concours International d’Ensembles de Flûte à bec’ in Le Mans (Frankrijk), waar het ensemble de eerste prijs won. Daarnaast ontving het een uitnodiging om in de zomer van 2010 te concerteren in het prestigieuze festival van Prieuré de Mayanne, Dangeul. De jury van het concours, voorgezeten door Frédéric de Roos, prees de muzikaliteit, de repertoirekeus en de interpretatie van Seldom Sene.

Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.seldomsene.com
Email adres:
info apenstaartje seldomsene.com
Meer concerten:
Alle concerten van Seldom Sene.

Kaarten:
Collecte bij de uitgang

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-03-30 10:32:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar