Christelijke Muziek & Concertagenda

Kanon Pokajanen Wageningen, Gelderland


Naam:
Kanon Pokajanen
Datum:
17 april 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
Omschrijving:

De Kanon Pokajanen is een boetekanon uit 1995-1997, gebaseerd op liederen van boete en berouw zoals die reeds in de vroegste Slavisch-Christelijke manuscripten (6de eeuw na Christus) zijn terug te vinden. Deze kanon staat symbool voor verandering, de overgang tussen nacht en dag, tussen profetie en vervulling, het hier en hiernamaals of menselijk gezien de grens tussen zwakheid en sterkte, lijden en verlossing, sterven en onsterfelijkheid.

Pärt kiest in deze compositie voor een zeer meditatieve stijl met veel herhalingen. Buiten de aanhef van iedere Ode komen geen grote klankuitbarstingen voor. Dit versterkt de rust en het tijdloze karakter van deze muziek. Wanneer men zich kan overgeven aan het doorlopen van de ongeveer 90 minuten durende Kanon kan dit leiden tot vergeestelijking, innerlijke rust en troost en wellicht tot ‘een spirituele ervaring’.

Adres:
Markt
Postcode:
6701CZ
Plaats:
Wageningen (Boek overnachting in Wageningen)
Dagje uit in Wageningen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 13,00


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van musica vocale.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-03-29 13:44:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.