Christelijke Muziek & Concertagenda

Bei Männern, welche Liebe fühlen Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Bei Männern, welche Liebe fühlen
Datum:
14 maart 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.30u
Omschrijving:

Zita Varga, cello (Kroatië)
Jelger Blanken, piano

Ludwig van Beethoven 7 variaties ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ WoO 46
(1770-1827)
Richard Srauss Sonate voor cello en piano in F gr. t., opus 6
(1864-1947)
Bohuslav Martinu Variaties op een thema van Rossini, H.290
(1890-1959)


Pauze
Arturs Cingujev, piano (Letland)
Ludwig van Beethoven Rondo in G gr. t., opus 51 nr. 2
( 1770-1827 ) Sonate in A gr. t., opus 101
Sergej Prokofjev Sonate nr. 5 in C gr. t., opus 38/105
(1891-1953)
Musici
De Kroatische celliste Zita Varga, aan de piano bijgestaan door de Nederlandse pianist Jelger Blanken, won al meerdere belangrijke prijzen en wordt geprezen om haar expressieve spel. In een afwisselend programma wordt de enige cellosonate die Richard Strauss al op jonge leeftijd schreef, geflankeerd door joyeuze variaties van Beethoven en Martinu. De Letse pianist Arturs Cingujev, wiens pianospel wordt gekenmerkt door muzikale inhoud en diepte, kiest eveneens voor Beethoven en besluit met Prokofjev’s 5de Sonate, een indrukwekkend werk dat Prokofjev in zijn laatste levensjaar nog eens grondig reviseerde.

Foto: Zita Varga
Fotograaf: Damir Klaic


New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.
Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich en Inon Barnatan werden al aan het allereerste begin van hun carrière door The International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van het Concertgebouw aan het publiek te presenteren.
Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen : het internationale Benjamin Britten vioolconcours ( Andrey Baranov ), het Koningin Elisabeth Concours ( violiste Yayoi Toda ), het internationale Chopin Concours ( Philippe Giusano, piano ), het Wieniawski concours ( Agata Szymczewska ), het Clara Haskil concours ( Finghin Collins ), de Cleveland International Piano Competition ( Chu-Fang Huang en Martina Filjak ), het Tsjaikovski Piano Concours ( Miroslav Kultyshev ) , het Concours International dÉxecution Musicale Geneve ( Istvan Varda ) of inmiddels gevestigde musici als de cellist Gavriel Lipkind en violist Pavel Sporci werden al eerder door The International Holland Music Sessions ontdekt en uitgenodigd voor concerten in et Amsterdamse Concertgebouw en andere belangrijke nationale en internationale concertzalen.

Adres:
Concertgebouw
Postcode:
1000
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 31,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.tihms.com
Email adres:
info apenstaartje tihms.com
Meer concerten:
Alle concerten van The International Holland Music Sessions.
Telefoon:
072-5821300


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-02-08 13:44:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar