Christelijke Muziek & Concertagenda

Harry van der Kamp dirigeert Sweelinck en Vulpius Middelburg, Zeeland


Naam:
Harry van der Kamp dirigeert Sweelinck en Vulpius
Datum:
31 januari 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Als één van de belangrijkste Nederlandse componisten heeft Jan Pieterzoon Sweelinck geen indroductie nodig. Minder bekend is zijn connectie met Middelburg. In 1603 nam deze meester namelijk een orgelkeuring in de Nieuwe Kerk af. Sweelinck’s tijdgenoot Melchior Vulpius (1560-1615) was de belangrijkste componist van Lutherse kerkliederen in zijn tijd in Duitsland. Zijn 450ste verjaardag is dan ook de aanleiding voor de internationaal gerenommeerde zanger Harry van Kamp in samenwerking met de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium een representatieve keuze van Vulpius’ en Sweelinck’s werken in Voorschoten, Deventer en Middelburg ten gehore te brengen. Uitgevoerd worden voornamelijk psalmzettingen voor koor, gamba-, blokfluit-, en traversoconsort.

De afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium is het wereldwijd toonaangevende instituut voor muziek van de 17e en 18e eeuw. Producties van dit instituut, zoals Bach’s Hohe Messe olv. Ton Koopman en Mozart’s Requiem olv. Barthold Kuijken waren reeds met veel success in Middelburg te horen.
Harry van der Kamp geniet wereldwijde bekendheid als bas-bariton in de barokwereld. Van New York tot Peking trad hij in zijn dertigjarige carrière op met alle leidende specialisten op dat gebied. Hij heeft meer dan 120 cd-opnamen op zijn naam staan en in 2008 was hij Grammy-genomineerde voor zijn optreden in de opera Thesée van Lully. Als dirigent leidde hij projecten met de Kapel van de Lage Landen , Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor.

Adres:
Lutherse Kerk
Postcode:
4331
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Meer concerten:
Alle concerten van Harry van der Kamp.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-01-25 11:01:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar