Christelijke Muziek & Concertagenda

Avond van het LIED Zwolle, Overijssel


Naam:
Avond van het LIED
Datum:
6 februari 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.15u
Omschrijving:

DRIE ZWOLSE PUBLIEKSLIEVELINGEN SAMEN OP FONTEINPODIUM:
Petra Stoute, Bert van de Wetering en Steven Faber verzorgen op 6 februari een wel heel bijzondere concertavond in Stadshagen. Met liederen voor mezzosopraan, bariton, verschillende duetten en enkele zorgvuldig daarbij gekozen pianowerken zult u volop kunnen genieten van de uitzonderlijke muzikale kwaliteiten van deze jonge vakmensen.

Zowel Petra Stoute (mezzosopraan) als Bert van de Wetering (bariton) en Steven Faber (piano) hebben een speciale plek verworven in het hart van menig muziekliefhebber. Wat hen verbindt is hun enorme betrokkenheid en toewijding bij het musiceren, tot uiting komend in een warmte die je raakt. Gek genoeg stonden ze nooit eerder samen in een programma. Maar op 6 februari is het dan zover.
Bert van de Wetering heeft een breed publiek opgebouwd met zijn prachtige solistische bijdragen aan vele oratoria en Cantatediensten.
Ook Petra Stoute is een graag gehoorde soliste tijdens Cantatediensten en bij de grote werken van klassieke kerkmuziek. Daarnaast heeft ze faam verworven tijdens de Zwolse Kameroperafestivals en gaat ze komend voorjaar in Blauwbaard zingen bij het baanbrekende Xinix Operagezelschap.
Steven Faber heeft zijn populariteit als musicus onder andere te danken aan zijn werk als liedbegeleider van Heleen Koele en zijn muzikaal leiderschap van De Schatkameropera.

Het programma opent met een aantal Duitse liederen en duetten van Brahms en liederen van Clara Schumann, afgewisseld met Brahms' dramatische Edward Ballade. De tweede helft van het programma heeft een Frans en Spaans thema, ingeleid door drie versies van Clair de Lune, gevolgd door de Don Quichotte liederen van Ravel, de prachtige Seis Canciones Castellanas van Guridi, waarna wordt afgesloten met El desdichado van Saint-Saƫns.

Adres:
Sterrenkroos 56
Postcode:
8043 NX
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
klassieke zang en piano

Uitvoerenden:
Petra Stoute (mezzosopraan) als Bert van de Wetering (bariton) en
Steven Faber (piano)

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.fonteinconcerten.nl
Email adres:
info apenstaartje fonteinconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Fonteinconcerten.

Kaarten:
reserveren op www.fonteinconcerten.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-01-22 14:17:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar