Christelijke Muziek & Concertagenda

Zondagmiddagconcert vocaal ensemble Ab Novembris Utrecht, Utrecht


Naam:
Zondagmiddagconcert vocaal ensemble Ab Novembris
Datum:
14 maart 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.00u - 15.00u
Omschrijving:

'Dolcissima'
Passie in verschillende gedaanten ...


"Dolcissima" ... een woord welke op vele manieren vertaald en geïnterpreteerd kan worden. Allerliefst als in de gevoelens tussen twee geliefden. Zacht als in de aanraking van een babyhuid. Zoet als in de geur van een ontluikende lente. Maar ook zoet als in een zoete wraak ...” In het programma 'Dolcissima' zijn al deze gevoelens en betekenissen verstrengeld en verweven en wordt de luisteraar gegrepen in een klankschaal van bijzonder ontroerende schoonheid. Zoals de titel al doet vermoeden een Italiaans getint programma met prachtige stukken van Claudio Monteverdi (waaronder Sestina), Gesualdo (Dolcissima) maar ook twee oorstrelende madrigalen van de Nederlandse componist Cornelis Schuyt (waaronder Voi Bramate).

Dit alles wordt gepresenteerd door de tien zangers van 'Ab Novembris' in steeds wisselende en verrassende stemverdelingen. Apotheose van het concert vormt het werk 'Del gran Tuonante la sorella e moglie' van Andrea Gabrieli. Het werk is tien-stemmig wat betekent dat het geheel in een solistische bezetting ten gehore gebracht zal worden. Voor het ensemble een vanzelfsprekende uitdaging, voor de luisteraar een adembenemende ervaring.

Adres:
Minrebroederstraat 21
Postcode:
3512GS
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Ab Novembris brengt het programma Dolcissima. Zoals de titel al doet vermoeden is het een Italiaans getint programma met prachtige stukken van Claudio Monteverdi (waaronder Sestina), Gesualdo (Dolcissima) maar ook twee oorstrelende madrigalen van de Nederlandse componist Cornelis Schuyt (waaronder Voi Bramate).
Het vocaal ensemble Ab Novembris is een semi-professioneel ensemble dat bestaat uit tien geschoolde en zeer ervaren zangers. Het ensemble staat onder algehele leiding van Willeke Smits. Vaste begeleider is organist Bas Groenewoud. Hij speelt bij dit concert ook op de clavecimbel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Ingang Annastraat
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.sintwillibrordkerk.nl
Email adres:
cultuur apenstaartje sintwillibrordkerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Sint Willibrordkerk.

Kaarten:
Na afloop wordt er een collecte gehouden.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-01-17 13:14:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar