Christelijke Muziek & Concertagenda

Zondagmiddagconcert; Ensemble Per sonorem vocis Utrecht, Utrecht


Naam:
Zondagmiddagconcert; Ensemble Per sonorem vocis
Datum:
7 februari 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 15:00u
Omschrijving:

Op zondag 7 februari zingt het Vocaal Ensemble: Per Sonorem Vocis onder leiding van Eize Leertouwer het Requiem van Jean Richafort in de St. Willibrord. Paul Smit bespeelt de tromba da tirarsi, een 14e eeuwse schuiftrompet.

Jean Richafort (1480-1548), geboren Henegouwer, werkte hoofdzakelijk als kapelmeester in Brugge. Zijn beroemde Requiem wordt beschouwd als een van de ontroerendste die in de 16e eeuw zijn gecomponeerd. Meditatieve muziek van hoog niveau, passend in deze tijd van het jaar.

Adres:
Minrebroederstraat 21
Postcode:
3512 GS
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
Per Sonorem Vocis, in 1998 opgericht door Eize Leertouwer, is een ensemble dat zich met name richt op de vocale muziek uit de renaissance. Voor elk uit te voeren project, met veelal een speciale bezetting, wordt een apart ensemble geformeerd uit een scala van zeer ervaren koorzangers. Op het repertoire staan werken van o.a. Ockeghem, Desprez, Hildegard von Bingen, Byrd, Tallis, de Victoria, de Morales, Lassus, da Palestrina en Richafort

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Minder validen kunnen gebruik maken van de ingang aan de Annastraat. Er zijn aparte plaatsen en speciale toiletvoorzieningen beschikbaar.

Internetadres:
http://www.sintwillibrorduskerk.nl/concerten
Meer concerten:
Alle concerten van Per sonorem vocis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-12-22 15:58:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar