Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerst- Orgelconcert door Herman van Vliet in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee Katwijk aan Zee, Zuid-Holland


Naam:
Kerst- Orgelconcert door Herman van Vliet in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee
Datum:
26 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 21.35u
Omschrijving:

Tradities zijn er om nageleefd te worden en zeker op het jaarlijks terugkerend kerstorgelconcert op het unieke Frans-symfonische Van den Heuvel–orgel in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat te Katwijk aan Zee op zaterdag 26 december 2009 (Tweede Kerstdag), aanvang 20.15 uur.

De beroemde geliefde en extatische Nederlandse organist Feike Asma zette met het kerstorgelconcert in 1983 in een bomvolle Katwijkse Nieuwe Kerk de toon voor deze traditie, die na zijn overlijden op 72-jarige leeftijd in 1984 werd voortgezet door de vooraanstaande Amersfoortse organist Herman van Vliet.
Van Vliet is in Katwijk een graag geziene musicus die altijd weer velen aan zich weet te binden door zijn innemende speelstijl in de volle breedte van de orgelliteratuur en ook door zijn verrassende registratievondsten. Verdere introductie is overbodig voor de man die met vele geluidsopnamen voor de firma ´Festivo´ ontelbare huiskamers tot op de dag van vandaag veroverde en vele malen werd onderscheiden in binnen- en buitenland.

Bij een traditie ligt de kans van herhalingen op de loer, dit echter niet bij organist Herman van Vliet!
Hij heeft dat de achterliggende 25 jaar in de Katwijkse Nieuwe Kerk steeds weten te voorkomen door bij voortduur een zeer zorgvuldig en afgewogen veelzijdig programma samen te stellen. Naast koraalmuziek ook orgelliteratuur. Naast het ‘feest van herkenning’ de ´verrassing´ van het onbekende!
Voor het komende Kerstconcert wist de concertgever in overleg met het Katwijksche orgelcomité een uitstekende balans samen te stellen voor ´elck wat wils´ in de traditie van zijn leermeester Feike Asma.

Adres:
NIEUWE KERK KATWIJK
Postcode:
2225 EM
Plaats:
Katwijk aan Zee (Boek overnachting in Katwijk aan Zee)
Dagje uit in Katwijk aan Zee | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.orgelcomite-nieuwekerk-katwijk.nl
Email adres:
sonk apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van STICHTING ORGELOMITE NIEUWE KERK KATWIJK AAN ZEE.
Telefoon:
071 40 223 65


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-12-15 20:12:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar