Christelijke Muziek & Concertagenda

AMB Cultuurcafé 20 december Amersfoort, Utrecht


Naam:
AMB Cultuurcafé 20 december
Datum:
3 januari 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 17.00u
Omschrijving:

Het AMB Cultuurcafé van 20 december 2009 is ivm weersomstandigheden verplaatst naar 3 januari 2010.

AMB Cultuurcafé is het culturele, literaire, theatrale en muzikale zondagnamiddagprogramma van het Armando Museum Bureau. Theologe Jacobine Geel is te gast in het komende AMB Cultuurcafé. In het Cultuurcafé staat centraal: 'het licht schijnt door de duisternis. En de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen' uit het kerstverhaal van Johannes (1 vers 5). Jacobine Geel spreekt een meditatieve beschouwing uit rond dit vers en zal, begeleid door lichtbeelden van Armando en andere kunstenaars, de bijzondere tekst met Yvonne Ploum (hoofd Armando Museum) bespreken.

Het Aventure Ensemble onder leiding van Ita Hijmans verzorgt de muziek tijdens het AMB Cultuurcafé. Het ensemble dankt zijn naam aan het hoofse begrip voor verhaal, avontuur of belevenis en verwijst daarmee naar de niet-schriftelijke cultuur van de middeleeuwen. Telkens te onderzoeken wat deze niet-schriftelijke erfenis behelsde, is de uitdaging voor de muzikale uitvoeringspraktijk van Aventure. Sinds de oprichting in 1992 voerde Aventure zeer uiteenlopende programma’s uit.

Inherent aan de diversiteit van laat-middeleeuwse manuscripten is dat het ensemble in projecten met verschillende samenstellingen werkt. Tijdens het AMB Cultuurcafé zal het ensemble bestaan uit de veelgeprezen tenor Christopher Kale en het blokfluitconsort bestaande uit Erik Bosgraaf, Fumitaka Saito en Ita Hijmans.

Na een eervolle vermelding tijdens het Musica Antiqua Concours 1993 in Brugge, concerteerde Aventure op verschillende internationale podia als het Netwerk voor Oude Muziek, Les Académies musicales de Saintes, het Varna International Music Summerfestival en het Festival van Vlaanderen.


Reserveren gewenst via: info@armandomuseum.nl of 033 4614088

Adres:
Zonnehof 8
Postcode:
3811ND
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Nee
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.armandomuseum.nl
Email adres:
info apenstaartje armandomuseum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Aventure Ensemble.
Telefoon:
033 4614088


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-12-21 11:53:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar