Christelijke Muziek & Concertagenda

Adventsconcert Leidse Cantorij in Hooglandse kerk Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Adventsconcert Leidse Cantorij in Hooglandse kerk
Datum:
20 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Op zondag 20 december geeft de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons voor de 36e keer haar jaarlijkse Adventsconcert in de Hooglandse kerk te Leiden. Medewerking wordt verleend door saxofonist Pieter de Mast en Theo Visser, organist van de Hooglandse kerk.

De Leidse Cantorij opent het concert met een primeur, de exclusief voor Westminster Abbey geschreven, maar door componist Humphrey Clucas speciaal beschikbaar gestelde introitus ‘Wake, O Wake’. Dit stuk wordt gevolgd door de gregoriaanse intochthymne ‘Veni redemptor gentium’ en het prachtige vijfstemmige motet ‘Rotate coeli’ van de Italiaanse componist Palestrina. Meer Italiaanse muziek van Gabrieli en Monteverdi klinkt later tijdens het concert. Vast onderdeel is elk jaar een toonzetting van de lofzang van Maria - het ‘Magnificat’. Ditmaal koos de cantorij voor een bezonken werk van de hedendaagse componist Arvo Pärt. Ook zullen bekende Engelse carols niet ontbreken, zoals ‘O little town of Bethlehem’ van Vaughan Williams, ‘I wonder as I wander’ van John Rutter en ‘God rest you merry, gentlemen’ in een bewerking van David Willcocks. Opnieuw op het programma staat het zeer mystieke ‘O magnum mysterium’ van de hedendaagse Amerikaanse componist Morten Lauridsen. Het concert wordt besloten met ‘Arise shine, for thy light has come’, een dynamische hedendaagse compositie van John Rutter met een virtuoze orgelbegeleiding. Pieter de Mast zal onder meer een eigen bewerking voor orgel en saxofoon van een werk van de 15e eeuwse componist Guillaume Dufay ten gehore brengen. Natuurlijk is er ook dit jaar weer plaats ingeruimd voor samenzang en is er Glühwein na afloop van het concert. Aanvang om 20.15 uur. Toegang vrij, ingang aan de Nieuwstraat.

Adres:
Hooglandse kerk, Leiden
Postcode:
2312 KC
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.leidsecantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leidse Cantorij, Theo Visser en Pieter de Mast.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-12-01 22:00:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar