Christelijke Muziek & Concertagenda

Recensie Irma - Find me

Irma - Find meIrma DamRalph van Manen, Robert Tyrone Riekerk, Marcel Broekman, Ivo van Dijk, Marco Brasci
Rock
JWR World Records
Release-datum: april 2008
Ontvangen door CCAgenda: april 2008
Prijs: 16,90
Artikelcode: 9789079428014

'Find me' is het debuutalbum van Irma Dam. Stevige rocknummers met teksten die gaan over liefde en relaties.

Wat vind jij van deze CD/DVD?

Recensie

Daar is ie dan, het eerste album van Irma Dam. Van stevige rocknummers naar ingetogen liedjes; het staat er allemaal op. De teksten gaan om liefde en relaties, interpretabel vanuit intermenselijk perspectief, maar ook vanuit de relatie met God.

Een heerlijk gedurft openingsnummer is 'Come back'; het spat van de CD af. Irma laat de luisteraar zonder omwegen kennis maken met haar stevige en brede stem.
'Don't you ever Listen' is een pittig spannend nummer wat muzikaal sterk in elkaar zit. Het is tekstueel kort en krachtig en staat als een huis.
'Little You' is even een prettig rustpunt binnen deze CD. Irma laat hier een andere kwaliteit horen van haar stem; kwetsbaar en klein. De klank is eerlijk en direct en de inhoud van het liedje komt recht naar binnen.
Titelsong 'Find me' is poprock pur sang. De manier waarop Dam de tekst lading geeft is spannend.
Slotnummer 'For better or for worse' is een wat sentimenteel nummer. Het eerste deel is overtuigend en veelbelovend, maar naarmate het nummer vordert, heeft het in de vorm steeds minder te vertellen.

De rocknummers op deze CD zijn goed geschreven en uitgevoerd. Met stevige rock-uithalen exposeert Irma zich als een bekwaam zangeres met een stem als een dijk. Jammer genoeg klinken niet alle nummers even spontaan, waardoor de inhoud verschuift naar vorm.
Op deze CD is vooral de rockkant van haar stem uitgelicht terwijl Irma ook prima het wat meer kwetsbare repertoire zou kunnen uitdiepen. Haar stem heeft veel mogelijkheden; stevig en breed, maar ook kwetsbaar en klein.

Ida Gorissen

Reacties van bezoekers (geef ook een reactie):
Deze Recensie is gewijzigd op 2008-05-27 09:55:34, toegevoegd op 2008-04-15 14:45:35.