Christelijke Muziek en Concertagenda

Xnoizz Flevo Festival verhuist

Bussloo biedt meer mogelijkheden

Van onze redacteur Frederike Hessing

20-08-07

Het Xnoizz Flevo Festival wordt vanaf volgend jaar voor het eerst op recreatiegebied Bussloo in Gelderland gehouden. Het Veluwse gebied geeft nieuwe mogelijkheden als het gaat om de indeling en de activiteiten. "Bij Bussloo zit een plas met strand, dat hadden we in Liempde niet. We zouden een drijfpodium op het water kunnen laten drijven. Dat zou nieuw zijn", aldus Carolien Roos, persvoorlichter van het Flevofestival.

Het vierdaagse festival trok de laatste keer in het Brabantse Liempde 10.000 bezoekers. "Door de verhuizing kun je bezoekers verliezen en mensen winnen. Ik hoop dat het aantal stabiel blijft en dat we volgend jaar ook 10.000 gasten krijgen", zegt Carolien Roos. De nieuwe locatie is groter dan Liempde, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor uitbreiding en groei van het festival. Praktisch gezien is het Gelderse recreatiegebied ook makkelijker dan de vorige plek; op gemeentelijk niveau kan er meer dan in Liempde. De centrale ligging van het gebied en de recreatiemogelijkheden komen ook goed van pas. De bezoekers kunnen tevreden zijn met de omgeving, want het is op Bussloo net zo groen als bij het voormalige gebied van het evenement.

Uitdaging

De organisatie van het Xnoizz Flevo Festival ziet uit naar de volgende editie van 14 tot en met 17 augustus 2008. Hoe het er precies uit gaat zien is nog niet bekend. In september gaan de organisatoren eerst evalueren, vervolgens stellen de personen in kwestie een indelingsplan op. Hiervoor hebben ze tot januari de tijd. "Het wordt een creatieve periode. Het is wel een uitdaging, we moeten alles opnieuw bedenken omdat het een onbekend terrein is. In Liempde weten we van tevoren al hoe het ingedeeld kan worden en dergelijke. Maar in Bussloo moet alles nog ingedeeld worden."

Eén ding blijft in ieder geval hetzelfde als de vorige edities van het evenement. Het doel van het vierdaagse festival: jongeren in een relaxte sfeer kennis te laten maken met God. Ieder op zijn of haar eigen manier. Swingend voor het openluchtpodium luisterend naar bands uit het binnen- en buitenland. Of in stilte in de Dorpskerk, de kerk op het festivalterrein. Gasten kunnen van 's morgens vroeg tot midden in de nacht genieten van de muziek door te blijven kamperen. Want Xnoizz Flevo Festival is niet alleen een muziekfestijn maar ook een vakantieoord.

Foto: bron Xnoizz Flevo Festival.


 Laatst gewijzigd: 24-08-07 - Geplaatst: 20-08-07