Christelijke Muziek en Concertagenda

Chris Tomlin wint Dove Awards

Casting Crowns uitgeroepen tot Groep van het jaar

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

27-04-07

Gospelartiest Chris Tomlin is woensdagavond uitgeroepen tot Artiest van het jaar. Hij won die prijs voor het tweede achtereenvolgende jaar in handen. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens de 38e GMA Dove Awards-uitreiking in de Amerikaanse gospelstad Nashville.

Het is niet de enige prijs die de Amerikaanse gospelartiest kreeg. Chris Tomlin werd woensdagavond ook nog eens uitgeroepen tot de beste Mannelijke artiest van het jaar. “Het is een ongelooflijke eer deze prijzen en awards te ontvangen”, aldus de trotse 34-jarige gospelzanger. “Ik bid dat ik me opnieuw kan focussen op het uitdragen van de boodschap van onze grote en liefhebbende God en zijn oneindige grootheid tot het einde van deze aarde. Ik wil mijn stem voor dat doel gebruiken.”

Artiest van het Jaar

Tomlin leidde met negen nominaties, genoeg voor het winnen van de prestigieuze prijs. De Texaan werd door zijn nieuwe prijs recordhouder: hij nam voor de zesde keer een Dove Award in ontvangst. In 2006 werd Tomlin ook al gekroond tot Artiest van het Jaar, destijds kwam dat mede door zijn populaire song 'How great is our God'. Die kwam in 2005 op de markt in het album 'Arriving'.

Natalie Grant

Tomlin was niet de enige die een prijs won. De titel Vrouwelijke artiest van het jaar werd aan Natalie Grant gegeven. De Casting Crowns werden uitgeroepen tot Groep van het jaar. De Nieuwe artiest van het jaar was Aaron Shust. De GMA Dove Awards is zo'n beetje de grootste prijsuitreiking die in de wereld van de christelijke muziek te winnen is. Dit jaar vonden ze alweer voor de 38e keer plaats.


 Laatst gewijzigd: 27-04-07 - Geplaatst: 27-04-07