Christelijke Muziek en Concertagenda

Optreden P.O.D. met teruggekeerde Marcus

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

27-12-06

Teruggekeerd bandlid Marcos Curiel van de Amerikaanse band Payable on Death, beter bekend als P.O.D., keert op oudejaarsdag terug op het podium. De groep geeft dan een optreden tijdens de nieuwjaarsviering op Times Square in New York City. Gitarist Curiel keerde deze maand terug naar de band waar hij zelf de een van de oprichters van was.

Payable on Death zal optreden tijdens de traditionele nieuwjaarsviering in New York City. Op Times Sqaure vieren in de nacht van oud en nieuw miljloenen New Yorkers het nieuwe jaar. Het is weer voor het eerst in vier jaar dat alle leden van de gospelband gezamenlijk optreden. Voor Curiel, beter bekend onder zijn bijnaam Marcus, betekent het zijn terugkeer op het muziekpodium.
In een mailing deze maand berichtte P.O.D. dat voormalig gitarist terugkeerde in de band. In 2003 stapte hij uit de band omdat er een verschil van inzicht over geloofszaken was. Waarom hij nu weer in de band opgenomen is, is onbekend. Ook ging het gerucht dat hij de huidige gitarist Jason Truby zou vervangen. Momenteel is de band bezig met een nieuw reggae-album.

San Ysidro

Marcos Curiel stond in 1993 samen met drummer Noah 'Wuv' Bernardo aan de wieg van Payable on Death. In de Californische stad San Diego werd P.O.D opgericht, dat gebeurde in het stadsdeel San Ysidro. De echte start van de band vindt echter plaats als zanger Sonny Sandoval (een neef van Marcos) en bassist Traa Daniels aan de band worden toegevoegd. P.O.D. bracht vele bekende nummers uit. De singles "Youth of the Nation" en "Alive" zijn daarvan de bekendste. Buiten dat de singles de band beroemd maakte, brachten ze Payable on Death ook commercieel succes.


 Laatst gewijzigd: 27-12-06 - Geplaatst: 27-12-06