Christelijke Muziek en Concertagenda

Minimaal zes christelijke koren op korenfestival

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

01-01-07

Minstens zes christelijke koren nemen in juni 2007 deel aan de tweede editie van het Nationaal Vocaal Festival AmuSing Hengelo. Of enkele andere christelijke koren op het evenement in Hengelo komen is nog onduidelijk, meldt de organisatie.

De deelnemende christelijke koren zijn voornamelijk afkomstig uit het noorden van Nederland. De Euphonion Singers uit Wilsum, De Rietzangers uit Zuidhorn, het Ceciliakoor uit Hengelo, het Byzantijns Mannenkoor uit Hengelo, Gospelkoor Benediction, het Christelijk Gemengd Koor Looft den Heer uit Den Ham, Gospelgroep Godiva uit Lutten zingen de bewuste zaterdag mee.

In lichterlaaie

“Er zitten nog enkele koren in het vat”, zegt Rob Peters van de festivalorganisatie, “het is echter nog onduidelijk of ze werkelijk afreizen naar Hengelo.” Ongeveer zeventig voornamelijk niet-christelijke koren hebben zich al aangemeld voor het festival, waarvan enkele Duitse koren Dat zijn rond de 2300 zangers. “Zij moeten het centrum van Hengelo in lichterlaaie gaan zetten.” De dag is in 2007 de aflsluiting van de eerste Week van de Amateurkunst.

Luisteren

In 2006 werd het Vocaal Festival voor het eerst georganiseerd. Ook toen namen enkele christelijke koren deel aan het evenement. Destijds kwamen 1500 zangers, verdeeld over vijftig koren, naar de Overijsselse stad. Zij verzorgden gezamenlijk 110 optredens op binnen- en buitenpodia.
Het Nationaal Vocaal Festival is bedoeld om koren een podium te bieden en het grote publiek te laten kennismaken met het fenomeen koor. “Mensen kunnen naar het festival komen om te zien wat er allemaal op korengebied, zanggroepen, ensembles en kwartetten te zien en te beluisteren valt. Overal staan de deuren open en is er gratis toegang. Onze hoop en verwachting en vooral de insteek waarom we dit begonnen zijn is dat het publiek en de koren zelf eens kunnen beleven om eens naar een totaal ander zanggenre te kijken en luisteren,” aldus Rob Peters.


 Laatst gewijzigd: 14-02-07 - Geplaatst: 27-12-06