Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgelconcerten in Sint Baafskerk

Van onze redacteur Annette Schimmel

09-06-06

De Orgelcommissie van de Sint Baafskerk Aardenburg zorgt dit jaar voor een groot aantal internationale orgelconcerten in juli. De concerten worden gegeven door organisten uit binnen- en buitenland. Voor het publiek is het tegelijkertijd dé gelegenheid om de kwaliteiten van het gerestaureerde kerkorgel in de Sint Baafskerk te toetsen.

Naast de de orgelconcerten is er een Zomeravond Orgelwandeling gepland langs de drie Aardenburgse kerken en vinden orgelexcursies en zondagmiddag orgelbespelingen door verschillende organisten plaats.

De concerten zijn op 7 juli Sander van Marion uit Scheveningen, die een jubileum tour door Nederland maakt, op 11 juli geeft Peter Ledaine uit Oostende een concert weg met medewerking van Anne-Sofie Verbraecken en Tim Breckpot op de viool. Organist Jan van Mol uit Antwerpen speelt op 21 juli samen met sopraan Kristel de Meulder. De vaste organist van de Sint Baafs Ad van de Wege uit Sint Jansteen geeft op 28 juli een concert met medewerking van alt Christiaan d’Hooge. Dit concert staat in het teken van de Bach Herdenking. In de culturele week wordt ook een lezing over het orgel verzorgd.

Meer informatie over het orgel

Sint Baafskerk

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Anne Verbraeken - di 27-02-07 18:38:47
Het is jammer dat u de naam van An-Sofie Verbraeken verkeerd hebt vermeld. Haar familienaam is VERBRAEKEN en NIET VERBRAECKEN


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Aardenburg. Zoek tips voor een dagje uit in Zeeland.

 Laatst gewijzigd: 09-06-06 - Geplaatst: 09-06-06