Christelijke Muziek en Concertagenda

Zomer in de kerk

Veel activiteiten in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Van onze redacteur Annette Schimmel

23-05-06

De Nieuwe Kerk in Amsterdam is een van de bekendste gebouwen in Nederland. De kerk staat bekend om haar praalgraven, het glanzende koorhek, de glas-in-lood ramen, de preekstoel én het grootste orgel van Nederland. In de maanden mei tot en met begin juli van 2006 is in deze bijzondere kerk veel aandacht voor (orgel)concerten, preken en kunst.

Beroemd

De Nieuwe Kerk heeft een lange traditie van orgelconcerten. De twee orgels worden bespeeld door beroemde musici als Gustav Leonhardt en Bernard Winsemius. In de maanden mei, juni en juli zullen op zondagavond ook door andere organisten concerten worden gegeven. Daarnaast zijn er lunchconcerten op donderdagmiddag en een speciale orgeldag op 10 juni.

Preek van het Jaar

In samenwerking met De Nieuwe Kerk organiseerden het dagblad Trouw en de NCRV op 13 mei de wedstrijd 'De Preek van het Jaar'. Een deskundige jury heeft uit een aantal genomineerden de mooiste preek uitgekozen.

Een hele kunst

De Stichting Art as Well / Een hele Kunst heeft in De Nieuwe Kerk van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei bijzonder vertoond: kunst van mensen met een lichamelijke, psychiatrische of verstandelijke beperking. De expositie van ongeveer 80 geselecteerde werken zal nu in een aantal verschillende steden in Nederland te zien zijn en als sluitstuk zullen de werken begin november 2006 in het Europees Parlement in Brussel tentoongesteld worden.

Alle orgelconcerten op een rij

Exposities in de Nieuwe Kerk

Over de Nieuwe Kerk

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

F. van Renterghem - vr 07-09-12 22:03:36
Leuke berichtgeving, maar het grootste orgel staat niet in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, maar in de St. Laurenskerk te Rotterdam.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Amsterdam. Zoek tips voor een dagje uit in Noord-Holland.

 Laatst gewijzigd: 23-05-06 - Geplaatst: 23-05-06